Cennet Koyu Tekrar Yeşilleniyor

Cennet Koyu Tekrar Yeşilleniyor
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 17 Ağustos'ta meydana gelen orman yangınında küle dönen 20 hektarlık alana 33 bin 350 adet ağaç dikilecek.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 17 Ağustos'ta meydana gelen orman yangınında küle dönen 20 hektarlık alana 33 bin 350 adet ağaç dikilecek. Fidan dikim töreninde şarkıcı Haluk Levent, sözlerini Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yazdığı şarkıyı ilk kez seslendirdi.

Hakkıbey Adası Cennet Koyu'nda gerçekleşen törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Şimdiye kadar 4 milyar fidanı toprak ile buluşturduk. Dünyada ormanlık alanlar azalırken bizde artıyor. Son 14 yılda bir buçuk milyon hektar ormanlık alan arttı. Bu alanı maalesef yakanı bulamadık. Araştırma devam ediyor. Ama burası yakıldığı zaman; "Buraya villalar yapılacak herhalde onun için yakıyorlar." Ben şunu söyleyeyim hükümetimiz döneminde yanan alanlar hiçbir şekilde başka maksatla tahsis edilemez. En geç bir yıl içinde ağaçlandırılır. Bunu gurur ile ifade ediyorum. Biz böyle alanları tekrar ağaçlandırınca kasıtlı yakanlar azaldı" ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu konuşmasının ardından Haluk Levent'i sahneye davet etti. Sahneye gelen şarkıcı Haluk Levent, "Biz bu görüntülerin ve rant peşinde koşan insanların artık tarihe karışmasını istiyoruz. Orman Bakanımızın yanına gittim. Durumu izah ettim. Onlar da böyle bir çalışma yaptıklarını söylediler. Hatta şöyle bir konuşma geçti. Ben bir şiir yazayım, sen de bestelersin. Ben her orman için bir şiir yazıldığında yüzlerce beste yapmaya hazırım. Söz veriyorum. Bir şiir verdi bakanımız ben onu şarkı haline getirdim" dedi.

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Haluk Levent birlikte ağaç dikimi yaptılar. Fidan dikiminin ardından Haluk Levent, sözlerini Bakan Eroğlu'nun yazdığı şarkısını ilk kez söyledi. Daha sonra davetliler ağaç dikimi yaptı.

Cennet Koyu fidan dikim törenine Bakan Eroğlu'nun yanı sıra AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve çok sayıda davetli katıldı.

17 Ağustos tarihinde saat 16.10'da başlayan ve saat 19.00'da kontrol altına alınan orman yangınına 7 hava aracı, kara aracı ve 139 personel ile müdahale edildi. Ayvalık Hakkı Bey Yarımadasında Cennet Koyu'nda meydana gelen yangından 20 hektar ormanlık alan küle döndü.

Orman ve Su İşleri Bakana Prof Dr. Veysel Eroğlu'nun da katılımı ile yeşillendirme çalışmalarına başlanan Cennet Koyu'na 10 bin 250 adet fıstık çamı, 10 bin adet kızılçam, 6 bin 100 adet kara servi, 7 bin adet akasya olmak üzere toplamda 33 bin 350 adet fidan dikilecek.

Cennet Koyu Tekrar Yeşilleniyor

Cennet Koyu Tekrar Yeşilleniyor

Cennet Koyu Tekrar Yeşilleniyor

Cennet Koyu Tekrar Yeşilleniyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.