Başkan Erdoğan'dan Merkez Bankasına Mesaj: Yüksek Faize Karşıyım, Girişimcinin Adımlarını Engelliyor

Başkan Erdoğan'dan Merkez Bankasına Mesaj: Yüksek Faize Karşıyım, Girişimcinin Adımlarını Engelliyor
Reuters haber ajansına önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan faiz oranlarını yüzde 24 çıkaran Merkez Bankasının bağımsızlığına vurgu yaparken "Ben yüksek faize karşı olan birisiyim.

Reuters haber ajansına önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan faiz oranlarını yüzde 24 çıkaran Merkez Bankasının bağımsızlığına vurgu yaparken "Ben yüksek faize karşı olan birisiyim. Yüksek faiz oranları bir defa girişimcinin yatırımcının bu noktadaki adımlarının olumsuz etkileyecektir." mesajını verdi.

"YÜKSEK FAİZE KARŞI OLAN BİRİSİYİM"

Erdoğan, "Merkez Bankası bağımsızlığının bir ifadesi olarak faiz oranlarını buraya kadar çıkarmıştır. Bunlar Cumhurbaşkanı olarak tasarrufumda olan bir şey değil. Ben yüksek faize karşı olan birisiyim. Yüksek faiz oranları bir defa girişimcinin yatırımcının bu noktadaki adımlarının olumsuz etkileyecektir. Finans sektörü yatırımcıya girişimciye imkan hazırlaması gerekir ki üretim olabilsin.

"YÜKSEK FAİZ YÜKSEK ENFLASYON GETİRİR"

Üretim olursa istihdam olur, ihracat olur. Ama şu andaki durum bu yüksek faiz uygulamasıyla bir çözüm olacağı istikametinde bu kararı verdi. Temenni ediyorum beklentileri gerçekleşir. Çünkü bunun birde enflasyon durumu var. Yüksek faiz yüksek enflasyon getirir" dedi.

Başkan Erdoğan: Ekonomideki Durumun Brunson ile Alakası Yok, Sıkıntı Yakında AşılacakBaşkan Erdoğan: Ekonomideki Durumun Brunson ile Alakası Yok, Sıkıntı Yakında Aşılacak Başkan Erdoğan İdlib'deki Son Durumu Açıkladı: Silahlı Gruplar Çekilmeye BaşladıBaşkan Erdoğan İdlib'deki Son Durumu Açıkladı: Silahlı Gruplar Çekilmeye Başladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.