Tekkeköy Saat Kulesi Tamam

Tekkeköy Saat Kulesi Tamam
Tekkeköy Belediyesi Nostalji Park Projesi ikinci etap çalışmaları kapsamında başlatılan saat kulesinin inşaatı tamamlandı.

Tekkeköy Belediyesi Nostalji Park Projesi ikinci etap çalışmaları kapsamında başlatılan saat kulesinin inşaatı tamamlandı.

Osmanlı ve Selçuklu mimarisi, motifleri ve taş işçiliğiyle yapımı tamamlanan saat kulesi ilçenin yeni simgeleri arasındaki yerini almaya hazırlanıyor. Tekkeköy Belediyesi Nostalji Park Projesi ikinci etap çalışmaları kapsamında tamamlanan saat kulesi hakkında bilgi veren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Tarih ve doğanın eşsiz büyüleyici güzellikleri içerisinde yüz yıllık çınar ağaçlarının gölgesinde hayata geçirdiğimiz Nostalji Park Projemizin ikinci etap çalışmaları kapsamında yapımı tamamlanan ve ilçemize yeni bir vizyon, yeni bir bakış açısı kazandıran saat kulemiz ilçemizin yeni simgeleri arasındaki yerini almaya hazırlanıyor" dedi.

Nostalji Park Projesi'nin ikinci etap çalışmalarının tamamlanmasının ardında şimdi de son etap çalışmalarının başlayacağını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "İlçemiz merkezinde hayata geçirmiş olduğumuz Nostalji Park Projemizin ikinci etap çalışmaları kapsamındaki saat kulemizi tamamladık. Selçuklu ve Osmanlı mimarisi ve motifleriyle bezeli olan saat kulemiz taş kaplaması ile tarihi alanla bütünlük sağladı ve muhteşem bir görünüm kazandı. Saat kulemiz aynı zamanda tarihi ve doğal güzellikleri sergileyen Nostalji Parkımızın çehresine ve görünümüne ayrı bir güzellik kattı. Uzak mesafelerden görünen dört yüzünde de ayrı saatlerin bulunduğu saat kulemiz toplam 23 metreden oluşuyor. Tamamı Selçuklu ve Osmanlı mimarisi ile motiflerinden oluşan taş kaplamalar ile muhteşem görkemli bir görünüme bürünen saat kulemiz aynı zamanda ilçemize yeni bir simge olacak. Bu muhteşem, görkemli yapı ile "Tarihin Doğduğu Kent" sloganıyla başlatmış olduğumuz tanıtım çalışmalarımıza ve turizmin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerimize yeni bir değeri daha katmış olduk. İlçemizi ziyarete gelen yerli yabancı ziyaretçilerin mutlak uğrayacağı yerler arasına saat kulemizi de artık ekledik. Saat kulemizin tamamlanmasının ardından şimdide alanda bulunan Devlet Demir Yollarına ait tarihi binaların restorasyonuna başlayacağız. Tarihi yapılarımızdan büyük olanı müzeye çevireceğiz. Diğer küçük olan tarihi binamızı ise müze kafe yapacağız. Böylelikle nostalji park projemiz her yaştan yerli yabancı insana hitap eden ziyaret edilmesi, görülmesi, gezilmesi gereken simge alanlar arasındaki yerini alacak" şeklinde konuştu.

Tekkeköy Saat Kulesi Tamam

Tekkeköy Saat Kulesi Tamam

Tekkeköy Saat Kulesi Tamam

Tekkeköy Saat Kulesi Tamam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.