Başkan Karaosmanoğlu, Akademi Lisesi’ni Ziyaret Etti

Başkan Karaosmanoğlu, Akademi Lisesi’ni Ziyaret Etti
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilk olarak İzmit'te kurulan ve kentin diğer ilçelerine...

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilk olarak İzmit'te kurulan ve kentin diğer ilçelerine de yayılmaya başlayan Akademi Lisesini ziyaret etti.

Ziyareti esnasında Akademi Lisesindeki gençlerin büyük ilgisiyle karşılaşan konuk öğretmen olarak katıldığı derslerde gençlerden özel bir istekte bulunduğu kısa bir konuşma yapan Karaosmanoğlu, "Siz gençlerimiz için her türlü fedakârlığı yapıyoruz. Derdimiz ve istediğimiz sizlerin hayata iyi hazırlanmasıdır. Gelecekte hangi görevde olursanız olun işinizi iyi yapın ve kendinizi iyi yetiştirin" diye konuştu. Geçmiş dönem Türkiye'sinin imkânsızlıkları arasında yapılan eğitim-öğretim dönemlerin geride kaldığını da söyleyen Karaosmanoğlu, "Güzel insanlar güzel şeylere layıktır. Çirkinliklere ve zelil durumlara millet olarak asla layık değiliz. Bizim medeniyetimiz sevgi ve yardımlaşma medeniyetidir. Ecdadımızın gittiği her yere hizmetin yanı sıra ilim ve irfanda götürmüştür. Onlarla gurur duyuyoruz. İnanıyorum ki sizlerde bu büyük mirasın koruyucusu olacaksınız. Dünya üzerinde kısa bir değerlendirme yaptığımızda Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olan ülkelerin varlığını biliyoruz. Eğitim-öğretim hayatınızda bu farkındalıkla çok çalışmalı, geleceğe emin adımlarla koşmalısınız. Sizlere güveniyorum" ifadelerini sarf etti.

Milletin bağrından çıkan vatansever askerlerin "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır" sözünü gençlere hatırlatan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bayrağımızı sevmenin en güzel göstergesi sizlerin görevinizi en iyi yaparak bu aziz millet için çok çalışmanızdır" dedi. İzmit Akademi Lisesi'nin ziyaretinde hayat tecrübelerini de gençlere aktaran Karaosmanoğlu, öğrencilerden geleceğe pozitif bakmalarını da istedi. Sizler benim evladım ve torunumsunuz diyerek gençleri ne kadar sevdiğini ifade eden Karaosmanoğlu, "Herkesi seviyorum ama gençleri daha çok seviyorum. En büyük varlığımız genç nüfusumuzdur. İnsanı seven ve güzel insanların ülkemize katacağı çok şeyler var. Bize göre çok şanslısınız. Bugün elde ettiğiniz imkânları çok iyi değerlendirmenizi istiyorum. En büyük miras geleceğe bırakacağımız güçlü bir ülkedir. Bunun için namerde muhtaç olmamalıyız. Her yönüyle güçlü insanlar olmanızı istiyorum" diyerek duygularını ifade etti.

Akademi Lisesinin öğretmenleriyle de sohbet eden Karaosmanoğlu, "Gençlerin gerekirse rehberi, arkadaşı, rol modeli, annesi, babası veya ablası olacaksınız. Öğrencilerimizin tüm sorunlarıyla yakından ilgilenmenizi istiyorum" hatırlatmasını eğitimcilere yaptı. Gençlerin dertleriyle dertlenilmesini de isteyen Karaosmanoğlu, donanımlı gençlik için öğretmenlerden en verimli şekilde çalışmalarını da istedi. Gençlerle olan buluşmasında Başkan Karaosmanoğlu'na günün anısına çerçeveli bir ay yıldızlı bayrağın üstüne hat çalışmasının olduğu bir tablo hediye edildi.

Başkan Karaosmanoğlu, Akademi Lisesi’ni Ziyaret Etti

Başkan Karaosmanoğlu, Akademi Lisesi’ni Ziyaret Etti

Başkan Karaosmanoğlu, Akademi Lisesi’ni Ziyaret Etti

Başkan Karaosmanoğlu, Akademi Lisesi’ni Ziyaret Etti

Başkan Karaosmanoğlu, Akademi Lisesi’ni Ziyaret Etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.