Başkan Karaosmanoğlu Gebkim Yönetimini Ağırladı

Başkan Karaosmanoğlu Gebkim Yönetimini Ağırladı
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yönetimini makamında ağırladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yönetimini makamında ağırladı.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye'nin ilk kimya ihtisas OSB'si Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GEBKİM) Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı ve üyelerini makamında konuk etti. Kente, insana ve çevreye karşı saygılı sanayileşmenin "Yaşanabilir Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma" felsefesiyle Türkiye'nin gelişimine katkı sunan istihdam merkezlerinin öneminin vurgulandığı ziyarette, sosyal sorumluluk projelerinin iş dünyası tarafından sahiplenilmesi de takdirle karşılandı.

Dilovası'nın kuzeyinde 2 bin 500 dönümlük arazi üzerine tamamen sanayicinin öz finansmanı ile kurulan GEBKİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, görüşmede üretim kapasiteleri ve ortaya koydukları sosyal sorumluluk projeleri hakkında Başkan Karaosmanoğlu'na bilgi verdi.

"GEBKİM OSB'nin kurucusu ve bugünlere gelmesinde önemli bir rol oynayan, Türk sanayisine ve kimya sektörüne adeta ömrünü veren Refik Baydur'u rahmetle anıyorum" diyerek sözlerine başlayan Karaosmanoğlu, "Ondan sonra bu bayrağı devralan sizlere başarılar diliyorum" ifadelerini sarf etti.

GEBKİM OSB'nin yüzde elli doluluk oranına ulaştığını belirten Vefa İbrahim Aracı'da, "Toplam altmış yedi adet sanayi parselimiz içerisinde yirmi bir fabrikamız üretimde, yirmi fabrikamız inşaat halinde, iki fabrikamız da proje aşamasındadır. Tahsisi yapılmış ve henüz planlanmayan yirmi bir parselimiz ile üç tane de boş parselimiz mevcuttur" açıklamasını yaptı.

Bin 515 kişinin istihdam edildiği GEBKİM'de 2018 yılı içerisinde iki yeni projenin temelinin atılacağını da belirten Aracı, "Bu yeni projelerimizin tamamlanmasıyla yılsonuna kadar doluluk oranımızı artıracağız. Global dünyada rekabetin ve regülasyonların arttığı şu dönemlerde, kimya sanayinin ihtisaslaşarak aynı bölgede birbirleriyle irtibat halinde ve birbirlerine destek olacak şekilde birlikte rekabete karşı koyabilecek bir güç birliği oluşturmayı da hedefliyoruz. Bunun yanı sıra öncü olmayı, ideal yatırım ve ticaret ortamı oluşturmak da amacımızdır. Bu kapsamda düzenli bir sanayi dokusu oluşturma, ülke ekonomisine katkı sağlama, sanayicileri yatırıma teşvik etme, doğaya ve çevreye saygılı sanayi koşulunu en ekonomik boyutta gerçekleştirme amacındayız. Sanayileşmenin kent, insan ve çevre bağlamında uyumunu sağlama, sanayiciye ucuz enerji ile hizmet sağlayacak eylem planlarını oluşturmak için de çalışıyoruz" dedi.

Yatırım, üretim, pazarlama, tasarlama, teknoloji, Ar-Ge alanlarında sanayicinin geldiği noktayı çok önemli bulduğunu ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Hükümetimiz OSB'lerin önemini bilerek çok yerinde teşviklerle markalaşma ve inovasyon üzerine destekler veriyor. İnanıyorum ki sizlere verilen bu katkılar artarak devam edecek ve ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasını sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kimya sanayine nitelikli işgücü yetiştirmek amacıyla bir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin GEBKİM tarafından hayata geçirileceği bilgisini alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Nitelikli çalışanın yetiştirilmesi için adım atan ve sorumluluk alan GEBKİM yönetimini tebrik ediyorum. Türkiye'nin en önemli sorunlarından bir tanesi yetişmiş insan kaynağıdır. Bunun çözümü için el birliğiyle çalışmamız gerekmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu gibi yatırımlara destek olmak bizim en önemli görevlerimiz arasındadır" diyerek sözlerini tamamladı.

Görüşme karşılıklı yapılan fikir alışverişinin ardından sona erdi.

Başkan Karaosmanoğlu Gebkim Yönetimini Ağırladı

Başkan Karaosmanoğlu Gebkim Yönetimini Ağırladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.