’İş’de Umut İş’de Güç’ Projesi

’İş’de Umut İş’de Güç’ Projesi
Sivas İl Özel İdaresi tarafından yürütülen Avrupa Birliği destekli "İş'de Umut İş'de Güç" projesi kapsamında yapılan eğitimlerin ardından eğitimi...

Sivas İl Özel İdaresi tarafından yürütülen Avrupa Birliği destekli "İş'de Umut İş'de Güç" projesi kapsamında yapılan eğitimlerin ardından eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Sertifika törenine, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Taşkın ile il protokolü katıldı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından programa katılanlara, Sivas Valiliği Avrupa Birliği Proje Ofisinde görevli personeller tarafından projenin tanıtımı yapıldı.

Bilim ve teknoloji alanlarında çok büyük değişim ve gelişimler yaşandığına vurgu yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya,"Bilim ve teknoloji alanlarındaki değişim ve gelişimlere ayak uydurabilen ülkeler hızla ilerliyor. Bizlerde bu süreçte gerekli olan adımları atmak durumundayız. Teknoloji, emeğe olan ihtiyacı büyük oranda ortadan kaldırıyor. Bu durumda emeğin istihdamında yaşanan boşluğu da doldurmak gerekiyor. Diğer yandan bu değişim süreci yeni istihdam alanları da oluşturuyor. Örneğin en büyük ilk 10 şirket arasına sosyal medya alanında faaliyet yürüten birkaç şirketinin de girdiğini görüyoruz" dedi.

Dezavantajlı grupların istihdam edilmesine yönelik çalışılan projenin oldukça önemli olduğunu ifade eden Kaya,"Hedef kitleler ve hizmet alanları iyi bir şekilde belirlenmiş durumda. Sivas'ın istihdam alanında adeta bir röntgenini çekecek olan bu çalıştayın şehrimiz açışından çok faydalı olacağı düşüncesindeyim. Bu çalıştay sonucunda çıkacak olan raporlar bizlere de çalışmalarımızda yol gösterecek. Bu vesileyle bu projenin bu aşamaya gelmesinde emek gösteren herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Proje kapsamında yoksulluk riski altında bulunan kişiler, çocuğunu yalnız başına büyüten ebeveynler ile diğer dezavantajlı kişiler arasından 40 kişi seçilerek; 20 kursiyere ev ve kurum temizliği eğitimi ve 20 kursiyere ise kat hizmetleri mesleki eğitimi verildi.

’İş’de Umut İş’de Güç’ Projesi

’İş’de Umut İş’de Güç’ Projesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.