Başkan Türel Girişimci Gençlere Seslendi

Başkan Türel Girişimci Gençlere Seslendi
ANSİAD Girişimcilik Günleri kapsamında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye'den, Antalya'dan ve kendi girişimciliğinden örnekler...

ANSİAD Girişimcilik Günleri kapsamında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye'den, Antalya'dan ve kendi girişimciliğinden örnekler verdi. Gençlere seslenen Başkan Türel, girişimciliğin cesaret, kararlılık ve gayret istediğini, belirterek, "İnanacaksınız, çalışacaksınız ve başaracaksınız" vurgusunu yaptı. Türel, Antalya'nın özellikle endemik zenginliğini dünyaya satacak genç girişimcileri beklediğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Sanayici İşadamları Derneğinin Akdeniz Üniversitesinde düzenlediği Girişimcilik Günleri etkinliğinde konuştu. Türkiye ve Antalya'da girişimciliğin durumu ve sorunları konularında konuşarak engellerin azaltılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Türel, "Böylece Türkiye'nin daha ileri gitmesini sağlayacağız" dedi. Kendisini babadan bir gazete ve matbaa devralan hem girişimci gazeteci olarak tanıtan Başkan Türel, "1987 yılında ofset tekniği ile Antalya'da çıkarılan günlük gazete hiç yoktu. Girişimciliğe 23'lü yaşlarda başladım. Antalya'nın ilk ofset yerel gazetesini çıkarma cesareti ortaya koydum. Bizim o gün açtığımız o kapıdan bugün Antalya'da yayınlanan 23 tane ofset günlük yerel gazeteye mevcut. Girişimcilik tabi ki cesaret, kararlılık ve gayret istiyor ama mutlaka yılmadan yolunuza devam etmeniz gerekiyor. Belediye başkanlığı görevi ise artık bir sosyal girişimcilik işidir. Belediye başkanı olarak belediyenin yeni girişimlerine yol açıyorum, buna ilave olarak ilimizdeki girişimlerin önünü açmaya gayret ediyorum" dedi.

"Büyüyen Türkiye"

Türk girişimcisi ve iş adamlarının, ekonomi dünyasının dinamiklerini başardığını belirten Başkan Türel, "Sanayicisi, turizmcisi, inşaatçısı, tarım üreticisi ve köylüsü, çalıştı ve üretimi geçen seneye göre rekor seviyede artırdı. Türkiye büyüyor Antalya'mız da büyüyor. Teröre rağmen, yabancı basındaki kötü yayınlara rağmen, dezenformasyon yanlış bilgilendirme kampanyalarına rağmen, Antalya geçen seneye göre gelen turist sayısını yüzde 60'a yakın arttırmış ve büyük başarıya imza atmıştır. Bu Antalya halkının ve girişimcisinin başarısıdır. 2014 yılına göre Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları tam 20 kat artmıştır. Üç yılda 20 kat büyüdük. Gelecek sene 30 kat büyüyeceğiz. Bu yatırım artışı hükümetimizin, yerel yönetimlerin kaynaklarını ve önünü açması ile ilgili. Ama asıl fark ciddi bütçe yönetimi, doğru kaynak kullanımından kaynaklanmaktadır" dedi.

"Genç girişimcilere çağrı"

Başkan Türel sözlerine şöyle devam etti: "5 ilçeden 19 ilçeye hizmet götürmeye başladık. 2 bin kilometrekarelik yüz ölçümümüz 20 bin kilometrekareyi aştı. Personel harcamalarımızın bütçemizdeki payını yüzde 50'lerden yüzde 20'lere doğru çektik. Bu sayede on binlerce vatandaşımıza sosyal hizmet verebiliyoruz, çocuklarımıza eğitim desteği verebiliyoruz, gençler için yurt yapıyoruz, spor salonu yapıyoruz. Tarımsal sulama sistemini artık güneş enerjisinden elde edip çiftçimize enerji maliyetini sıfırlayarak sulama suyunu temin ediyoruz. Yani sulama suyunda elektrik bedavaya geldi. Girişimciliğin ve kalkınmanın formülü inanmak ve çalışmaktır. Antalya'ya 10 milyon turist geliyor ama biz hala yolun başındayız. Deniz kum güneş satıyoruz. Fakat tarihi eserlerimizi, mutfağımızı, sağlık hizmetlerindeki becerilerimizi, mühendislik tecrübemizi, dağlarımızın yaylalarımızın güzelliğini, kültürümüzü, öz kültürümüzüz, Yörük kültürümüz, Anadolu kültürümüzü, Demre'nin Noel Babasını, Antalya'nın 3 bin yıllık Kaleiçi'ni henüz dünya turizmine tam olarak sunamıyoruz. Endemik zenginliğimiz bunu dünyaya satacak genç girişimcileri bekliyor."

Başkan Türel konuşmasında girişimcilik konusunda Türkiye'den ve Antalya'dan örnekler de vererek şunları söyledi: " İlk belediye başkanlığım dönemimde Türkiye'de çok ciddi film ve dizi üretimleri başlamıştı. Ama bunu dünyaya sunamıyorduk. Dedim ki film festivalinin yanına bir de film marketi koyacağım. Türkiye'deki üretimi özellikle batıya, orta doğuya açmamız lazım. Hemen görüşmeler çalışmalar yaptık ve uygulamaya koyduk. İlk senemizde Türkiye ilk defa 10 televizyon dizisini yurt dışına sattı. Ve Türkiye'nin ilk gerçekleştirdiği televizyon dizisinin satışları Antalya Film Market'te gerçekleşti. Biz bunu o gün yapmasaydık, Türkiye bugün televizyon dizi satışında ABD'den sonra ikinci sıraya gelemezdi. Bu bir tesadüf değildir, bana göre Türkiye, ABD'yi de geçip birinci olmalıdır, olacaktır da. Çünkü Anadolu tarihi bırakın Amerika'yı Avrupa'dan da çok daha fazla zengindir. Buna rağmen, Kore savaşındaki gazimizin Ayla hikayesinin filmini henüz yeni yaptık. İskender'in Antalya'ya gelmesinin ve Termessos'un filmi henüz yapılmadı. Antalya fatihi Keyhüsrev'in filmi henüz yapılmadı. Dünya kadar Churchill filmi yapılmıştır ama Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şöyle dünyada ses getirecek bir filmini henüz yapamadık. Türk gençliği inşallah bunları da yapacak. Dünya kadar İsrail filmi var fakat Filistin'in akılda kalan bir filmi yoktur."

"Gençlere güveniyoruz"

Başkan Türel konuşmasında gençlere seslendi ve "İnanacaksınız ve çalışacaksınız. Her genç dünyayı fethetmek için yola çıkmalıdır. Günümüzde dünyayı fethetmek yolu tamamen bilgidir. Eskiden bilgi deyince aklımıza Lise ve Üniversite diploması gelirdi. Şimdi bilgi hayat tarzıdır. 7/24, hayat boyu öğrenmek, öğrenmeye devam etmektir. Eskiden bilgi dediğimizde, gazetecilik, bir mühendislik, biri öğretmenlik olurdu. Bu çağa internet çağı diyoruz. Yeni nesil birbirine bilgi aktaracak. Biz de belediye olarak Akıllı Şehir Teknolojilerini kurmakla meşgulüz. Akıllı sağlık, akıllı enerji, akıllı trafik gibi sistemleri hızla kuruyoruz. Antalya akıllı şehirlerde de öncülük edecek şehir olacak. Teknolojinin amacı insanlığın gelişmesidir. Son zamanlarda Suriye'de, Myanmar'da, Filistin'de, Somali'de insanlıktan çıkmış canilerin yaptıklarını görüyoruz. Bizlere demokrasi dersi verenler zulme açtıkları kapıları gözden kaçırıyor. Bizim gençliğimiz inşallah çifte kanat takacak, bir kanadınız teknoloji, ama diğer kanadınız vicdan olacak. İnsan hayalleriyle, tutkularıyla, idealleriyle, ahlakıyla insandır. Bir girişimci tutkusuyla, risk alarak, güven kazanarak başarılı olur. Bunlar bizim kültürümüzde fazlasıyla mevcuttur. Atatürk'ün "Damarlarınızdaki asil kan" derken söylediği esasen bizim kültürümüzdür, bu toprakların ruhudur. Gücünüzü kültür köklerimizden alırsanız, başaramayacağınız hiçbir iş yoktur. Gençlere güveniyoruz, seviyoruz ve sizin için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Geleceğe güvenle bakın, inanın ve çalışın, gerisi gelecektir" şeklinde konuştu.

Başkan Türel Girişimci Gençlere Seslendi

Başkan Türel Girişimci Gençlere Seslendi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.