Başkan Tutal’dan Değerler Eğitimi Semineri

Başkan Tutal’dan Değerler Eğitimi Semineri
Konya'nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Değerler Eğitimi Seminerini bir zamanlar kurucu müdürlüğünü yaptığı Seyyid Harun Anadolu...
Konya'nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Değerler Eğitimi Seminerini bir zamanlar kurucu müdürlüğünü yaptığı Seyyid Harun Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirdi.

Seyyid Harun Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, gençlere başarılı olabilmenin idealist ve çok çalışmanın yanında insan olabilmekten geçtiğini anlatarak, asıl başarının değerlene sahip çıkarak elde edilebileceğine vurgu yaptı. Başkan Tutal konuşmasında, başarılı bir eğitimin, başarılı bir mevkiinin, mesleğin, ancak, değerleri yüksek bir birey de olması ile vatanına, milletine faydalı bir birey olabileceğini söyledi.

Başkan Tutal, "İnanç noktasında değerlendirdiğimiz zaman, Elhamdülillah hepimiz Müslümanız! Ancak iyi bir Müslüman olunabilmeli. İyi bir Müslüman olan zaten aynı zaman da iyi bir insan olur. Çok başarılı bir lise öğrencisi olursunuz, Türkiye'nin en gözde fakültelerin birini kazanabilirsiniz. Kalitesi yüksek bir fakülte okursunuz iyi bir doktor olabilirsiniz, ekonomi okudunuz iyi bir ekonomist olursunuz. Allah korusun, eğer iyi bir insan olamayacak olursak, kötü alışkanlıklar içerisinde olan bir insan olacak olursak; o mesleğimizin kendimize veya çevremize zarar vermesi kaçınılmazdır" dedi.

Farklı sınıf gruplarıyla uzun süre sohbet ederek bir araya gelen Tutal, başarı unsurlarını da paylaşarak, bedenen ve ruhen üstün nitelikli insanlar olunabilmesi gerektiğini iletti. Tutal, uzun yıllar öğretmenlik ve idarecilik yaptığını ifade ederek her zaman eğitim camiasında genç dimağlarla olmanın, onlara faydalı ilimler verebilmenin ancak dünyanın en güzel mesleği olabileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, okul müdürü Ali Bacaklı ile de sohbet ederek okulun başarıları hakkında bilgi aldı. Mehmet Tutal, Okul Müdürü Ali Bacaklı'ya ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Seydişehir'i simgeleyen rölyef hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.