Başkan Yılmaz: “İnsanlar Gibi Şehirlerin De Ruhu Vardır”

Başkan Yılmaz: “İnsanlar Gibi Şehirlerin De Ruhu Vardır”
Bahçeşehir Üniversitesinde "Şehirler ve Yaşam" konulu sunum gerçekleştiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bizim gibi kentlerimizin...

Bahçeşehir Üniversitesinde "Şehirler ve Yaşam" konulu sunum gerçekleştiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bizim gibi kentlerimizin de bir ruhu ve karakteri vardır. İşte batının kentleri ile bizim kentlerimiz arasındaki fark budur" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesinin konuğu oldu. Başkan Yılmaz'ın "Şehirler ve Yaşam" konulu sunum gerçekleştirdiği programa Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın ve Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Hükümet Liderlik Okulu Başkanı Burak Kuntay ile öğrenciler katıldı.

"Tüm çabalarımız marka ve kimlikli şehirler oluşturmak"

Tarihten örnekler vererek renkli anların yaşandığı bir sunum gerçekleştiren Başkan Yılmaz, hızlı değişimin şehirleşmeyi ve şehirlerin önemini artırdığını söyledi. Kentsel dönüşüm ve kentsel yenilenmeden bahseden Başkan Yılmaz, "2000'li yıllar itibari ile şehirlerimizde başlayan Kentsel Dönüşüm ve Kentsel Yenilenme önem kazanmıştır. Son yıllarda tüm çabalarımız marka ve kimlikli şehirler oluşturmak oldu. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız da insanlarımızı ve çocuklarımızı yeşilden, topraktan, doğadan koparan beton yığınları yapmamamız yönünde bizleri uyarmakta ve geleneksel mimari çizgilerimizi taşıyan kimlikli binalar yapmamızı istemektedir" dedi.

"Şehirlerimiz tarihimizin çeyiz sandığı gibidir"

Şehirlerin tarihin çeyiz sandığı gibi da ifade eden Başkan Yılmaz, "Şehirler insanlık tarihi boyunca veya şehrimizin tarihi boyunca biriktirdiklerimizi kapsar. Nasıl çeyiz sandığındakiler etkileyici hatıralar olarak muhafaza ediliyorsa, şehirlerimizdeki tarihi değerler de böyle muhafaza edilmelidir" ifadelerini kullandı.

"Her şehrin bir ruhu vardır"

"Şehirlerimizin Kimlikli olmasının bir gereği de insanımız üzerindeki etkilerinden kaynaklanmaktadır" diyen Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Şehirler içinde barındırdığı insanlara şekil verir. Bir şehrin sadece imarı, binaları, alt yapısı yaşam için yeterli değildir. İnsanların ruh dünyalarının da imarının olması gereklidir. Her şehrin tıpkı bizler gibi bir ruhu ve karakteri vardı. Batının kentleri ile bizim kentlerimiz arasındaki fark budur."

Başkan Yılmaz: “İnsanlar Gibi Şehirlerin De Ruhu Vardır”

Başkan Yılmaz: “İnsanlar Gibi Şehirlerin De Ruhu Vardır”

Başkan Yılmaz: “İnsanlar Gibi Şehirlerin De Ruhu Vardır”

Başkan Yılmaz: “İnsanlar Gibi Şehirlerin De Ruhu Vardır”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.