Aziz Yıldırım: ''aykut Kocaman Başarılı''

Aziz Yıldırım: ''aykut Kocaman Başarılı''
Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi Aziz Yıldırım, Sabah Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.
Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi Aziz Yıldırım, Sabah Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. Aziz Yıldırım, hedeflerini anlatırken, Fenerbahçe'nin içerisinde bulunduğu mali yapı hakkında da konuştu.

Soru: "Başkan adayı Sayın Ali Koç her mesajında Fenerbahçe'nin yeniden ayağa kalkmasından bahsediyor. Fenerbahçe'nin durumu o kadar kötü mü? Battı mı kulüp? Bize anlatır mısınız?

"Demek ki batmış (gülerek)... Geçen bir klip yayınlamışlar; stat yanıyor, meşaleler falan... Özledik demişler... O görüntülerin olmasını sağlayan başkan benim! Ne gösteriyorlarsa ben varım. Neyi özlüyorsun! Stadı yaktığımızda da başkan benim! Fenerbahçe batmaz beyler, Fenerbahçe batmaz... Ancak Türkiye batarsa Fenerbahçe de batar! Rakipleri arasında en avantajlı Fenerbahçe'dir. Fenerbahçe, 3 Temmuz diye bir hadise yaşamıştır. Bu hadisenin sonunda, ihtilal yapılmaya çalışılmıştır. Devleti ele geçirmeye çalıştılar. 6-7 milyar dolarlık piyasası olan spordan pay almak için ele geçirmeye çalıştılar. İhtilali erkene aldılar. Ama şartlar zorlandı Fenerbahçe ile beraber.

Soru: Siz 1990'larda başkan olduğunuzda durum nasıldı?

Şöyle anlatayım: 1999 senesinde Baliç'i aldık. Kulübün çekini yazdım ben imzaladım, tam 9 milyon dolar. Rahmetli Serkan Acar'la Cemil Turan'a verdim. Dedim, 'Gidin Bursa'ya Baliç'i alın gelin'. Öğleden sonra geldiler, Baliç yok. 'Alamadık' diyorlar. Neden alamadınız dedim. Fenerbahçe'nin çekini kabul etmemişler benim imzama rağmen. 'Aziz Bey'in şahsi çekini istiyoruz' demişler. İmzaladım gönderdim, öyle Baliç'i aldık. Kısaca biz geldiğimiz ilk günde de sıkıntı vardı, bugün de sıkıntı var, yarın da sıkıntı olacak.

BÜTÜN PARAYI FUTBOLA HARCAYACAĞIZ

Ben vaat verip yapamayınca, hemen 'yapamadı' diye malzeme yapıyorlar. Karşı taraf hiçbir şey vadetmiyor. O zaman hata yapma şansı yok. Vaat etmemek en doğrusu demek ki! Ne kadar para varsa transferde kullanmak için futbola yatıracağız. Takımı şampiyon yapmamız lazım. Şampiyon yapacağız ki, diğer işlerle ilgili de önümüz açılsın. Ama sahadaki yönetim de önemli. VAR sistemini destekliyoruz ancak onun başında kimin oturacağı önemli.



FETÖ BİTER, TRİBÜNLER DÜZELİR


Aziz Yıldırım, "Kulüp başkanlarıyla sezon öncesinde bir araya gelecek misiniz?" sorusuna, "Gelebiliriz, neden gelmeyelim" diyerek yeşil ışık yakarken, tribünlerin düzelmesi için zamana ihtiyaç olduğunu söyledi. Yıldırım, "FETÖ operasyonu bittiği andan itibaren tribünler kendi haline gelir. Tribünlerin içinde devamlı provoke eden isimler var. Örnek bizim oynadığımız Beşiktaş maçı. İçerde dışardan gelen insanlar var. FETÖ işi bitmeden rayına oturmaz" diye konuştu. Aziz Yıldırım, yeniden seçilmesi halinde tribünlere gelmeyen Fenerbahçe taraftarı ile barış sağlayıp sağlamayacağı ile ilgili bir soru için de "Fenerbahçe'yi seven herkesle biz bir şekilde buluşur yeniden kaynaşırız. Ama Fenerbahçe'yi sevmiyorlarsa zaten olmaz" yorumunu yaptı.

KOCAMAN BAŞARILI ZAMAN VERMELİYİZ

Takımın oynadığı futboldan bazen memnunum, bazen de değilim ama yetki vermişiz. Kocaman F.Bahçe için şanstır. Aykut Kocaman'la 1 yıl mukavelemiz var. Kendisiyle oturup konuşacağız. Tribünler, taraftar ve camia bir şey istiyor? 'Böyle oynayalım, şöyle oynayalım.' Bunu asgaride yapabileceksek, sen de 'Yapacağım' diyorsan bizim o zaman sana bakış açımız daha değişik olur. Seyirci ne istiyor? Hücum edelim, gol atalım. Bunları yapabileceksek zaten problem yok. Aykut Kocaman başarılıdır. Eğer bir şeyi uzun vadeli düşünmek istiyorsak biraz zaman vermemiz lazım. Kendine göre inandığı bir sistem var, onu oturtmaya çalışıyor. Hataları yok mu? Var. Onları düzelttiği anda çözüm orada...

SAHAYA ÇIKMADAN KAYBETTİK

Takımın oynadığı futboldan bazen memnunum bazen değilim. Konya'daki maçta kadroda iki santrfor varken santrforsuz oynadık. Ben de taraftar gibi düşünüyorum. Niye santrforumuz varken oynamıyor. Trabzon'da Hasan Ali'yi orta sahada oynattı. Eee ben şimdi hem taraftar hem başkan olarak işine karışırsam olmaz. Millet sanıyor ki başkan bunlardan mutlu... Ben de mutlu değilim. Ama yetki vermişsiniz adamcağıza. Ne yapabilirim ben? En fazla uyarabilirim. Kocaman, Fenerbahçe için bir şanstır. Arsene Wenger 20 sene Arsenal'de şampiyon olamadı. Şimdi Fenerbahçe'ye getirmeye çalışıyorlarmış! Arsenal'in bizden bütçe dışında ne farkı var? Sadece para… Böyle bir ortamda 2011'de şampiyon olmuş, 2012'de şampiyonluğu FETÖ'ye kaybetmiş. Şampiyonluğu biz 12 Mayıs'ta sahaya çıkmadan kaybettik. Maça çıkmadan kaybettiğimiz, maçın sonunda anlaşıldı. Cüneyt Çakır'ın yardımıyla kaybettik. Bunu herkes unutuyor.

YÜZBAŞI KÜFÜR EDİYOR ALİ KOÇ DESTEK ÇIKIYOR

Büyük maçlarda tribünler doldu ama diğer maçlarda genelde boştu... Size karşı provokasyon var mı? Provoke var. Sosyal medyada yazıyorlar, 'Gitmeyin' diyorlar. Bir de çok gündeme getiriliyor, 50 bin kişiden 8 kişiye tedbir konulmuş. Kimleri Disiplin'e vermişiz? Örnek M.S. Ne demiş? "Paranızı Ali Koç veriyor, s... gidin!"... İ. Y., "Aziz Yıldırım, Aykut'u da al s. git!"... Bu arkadaş, Yüzbaşı! Kendisini Kara Kuvvetleti Komutanlığı'na şikayet ettim. Ali Bey Bostancı'daki konuşmasında bu arkadaşa destek verdi. FETÖCÜ mü bu diye sorduk komutanlığa... Böyle ahlaksızlıklar var. Hem mahkemeye hem de üyeyse disipline veriyoruz. Yoksa neden mahkemeye vereyim?

38 sandık konusu gündeme geldi. Bunda dahliniz oldu mu? Tüzükte ne yazıyorsa o. Ben oyumu birine atacaksam göstere göstere atarım yahu. Bunlar sandığın üstünü kapattırmışlar! Yukarısı gökyüzü zaten. Diğer kulüplerde sayım uzuyor. Bizde hepsi ayrı sandıkta hemen sayılacak. Öyle oy çalma işleri de bugüne kadar olmadı, olamaz..



Soru: 20 yıldır altyapıya yatırım için neden beklediğiniz yönünde eleştiri geldi Koç tarafından?

Biz beklemedik. Hollandalı getirdik 10 sene önce, beceremedik. 1 tane saha vardı Dereağzı'nda. Ama şimdi Gebze'de 250 dönüm arsa aldık sırf bu iş için. Tüm amatörleri bir araya toplayacak. Uzun vadeli proje. Benim 20 yıllık tecrübem sonrasında geliştirdiğim fikirlerdir. Bizim bütün plan ve programlarımız Fenerbahçe içindir. Biz oluruz olmayız. Yönetime gelirseniz, uygularsınız uygulamazsınız orası size kalmış. Siz de plan projelerinizi verirseniz uygularız. Sonuçta akıl akıldan üstündür.

AYDINLIK BİR GÜN BİZİ BEKLİYOR
'4 Haziran sabahı Fenerbahçe taraftarını ne bekleyecek?' sorusuna Aziz Yıldırım, "Aydınlık ve güneşli bir gün bizi bekliyor. Kazanırsak yolumuza devam edeceğiz, kaybedersek ne yapacağız? Evimizde oturacağız!" yanıtını verdi. Yıldırım, cumartesi günü açıklayacağı yönetim listesi için de şunları söyledi: "Listeyi Perşembe gününden sonra hazırlayacağım. Yönetimlerde genel anlamda toplam 22 kişi var 7'si yedek. Ama aynı anda 22 kişi çalışamaz. Burada belli lokomoitf isimler olacak. Ben bugüne kadar ne listeler yaptım. Ülker, Koç, Doğuş ailesinden isimlerle.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.