Başlık Parası Yüzünden Evlenemeyen Gençlerden Dilekçe

Başlık Parası Yüzünden Evlenemeyen Gençlerden Dilekçe
Başlık parası yüzünden evlenemeyen gençler çareyi Torbalı Belediyesi'ne dilekçe yazmakta buldu.

Başlık parasının mahallede 7 bin liradan başladığını belirten mahallenin bekarları, önceki gün gönüllü üniversite öğrencilerinden öğrendikleri kadarıyla dilekçe yazdı ve belediyeden konuya çözüm bulması için yardım istedi. Evde kaldıklarının altını çizen gençler, bir an evvel başlık parası geleneğinin kaldırılmasını istedi. Çaybaşı'da yaşanılan bu durum Kemal Sunal'ın efsane filmlerinden Kibar Feyzo'yu anımsattı.

Filmlere, şarkılara ve romanlara konu olan, yeni evlenecek gençlerin korkulu rüyası başlık parası geleneği Çaybaşılı Romanlar arasında hala yaşatılıyor. Evlenmek isteyen bekarları maddi olarak çok zorlayan ve kız tarafına ödenmesi zorunlu olan başlık parası, 7 ile 15 bin lira arasında değişiyor. Vatandaşların bir çoğunun bu geleneğe karşı çıktığı gözlenirken, bazı vatandaşlar da başlık parası alınmasını normal karşılıyor, kızın anne ve babasının para almasının hak olduğunu savunuyor. Çaybaşı Mahallesinde yaşayan 27 yaşındaki Kurtuluş Keser, devam eden bu geleneğin kaldırılması gerektiğini belirterek "Başlık parası ödeyecek gücümüz yok" dedi.

Öte yandan Keser, başlık parası geleneğinin kaldırılması için Torbalı Belediyesi'ne bir dilekçe yazdı. Dilekçe yazmayı mahallede gönüllü olarak çalışma yürüten üniversiteli öğrencilerden öğrenen Keser, dilekçesinde başlık parasının kaldırılmasını talep etti. Kısa sürede dilekçeyi belediyeye vermeyi planlayan Keser, "Sevdiğimiz kızlarla başlık parası yüzünden evlenemiyoruz. Benim gibi onlarca arkadaşım var. Evi olmayana, parası olmayana, başlık ödemeyene kız vermiyorlar. Buna bir sınırlandırma getirilmeli" diye konuştu.

Başlık Parası Yüzünden Evlenemeyen Gençlerden Dilekçe

Başlık Parası Yüzünden Evlenemeyen Gençlerden Dilekçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.