Bursa Tarım Fuarı

Bursa Tarım Fuarı
SANKO Holding şirketlerinden MST İş ve Tarım Makineleri, tarım sektöründe Türkiye'nin kalbinin attığı Bursa Tarım Fuarında, kendi tesislerinde ürettiği...

SANKO Holding şirketlerinden MST İş ve Tarım Makineleri, tarım sektöründe Türkiye'nin kalbinin attığı Bursa Tarım Fuarında, kendi tesislerinde ürettiği 6 Plus serisi kazıcı yükleyici, mini ekskavatör, yenilediği teleskobik yükleyici ve bu yıl üretimine başladığı 30 ton ekskavatörünün tanıtımını yaptı.

SANKO Holding İş ve Tarım Makineleri Grup Başkanı Sami Konukoğlu, fuarda sergiledikleri kazıcı yükleyici, mini ekskavatör, teleskopik yükleyici ve ekskavatörün, yerli sanayinin gurur makineleri olduğunu söyledi.

Yerli üretici olarak kullanıcı ihtiyaçlarına yönelik ileri teknoloji ile donatılmış ekskavatörlerle güçlü ürün gamına sahip olduklarını belirten Konukoğlu, MST ürünlerinin tarım sektöründe de geniş bir kullanım alanı olduğuna vurgu yaptı.

"Yerli üretim, güçlü ekonomi demektir"

MST İş ve Tarım Makinaları Genel Müdür Yardımcısı Aydın Karlı da 30 ton ve 22 ton sınıfında iki ekskavatörü Gaziantep'teki tesislerde ürettiklerini anımsatarak, "Yerli üretim güçlü ekonomi demektir. MST markası ile ürettiğimiz ürünler, yerli makine sektörüne değer katmaktadır" dedi.

Bu yıl üretimine başladıkları ekskavatörün geliştirilmesi sırasında, motor seçiminden hidrolik sisteme kadar tüm komponentlerin "en iyilerden" seçildiğini kaydeden Karlı, "Kabin konforu ve ergonomi açısından kullanıcıya sınıfının en iyi deneyimini yaşatmayı hedefliyoruz. Operatörlerimize, en zor koşullarda bile güvenli bir çalışma ortamı sağlayarak çalışması için özenle tasarladığımız kabin yapımızla uzun ve yorucu çalışmalarda sağlıklı bir çalışma ortamı sunmaktayız" şeklinde konuştu.

MST paletli ekskavatörleri geliştirirken, sektörün ve müşterinin ihtiyaçlarını dikkate aldıklarını vurgulayan Karlı, "Bom, arm, kepçe, yürüyüş takımları, alt ve üst şasi olmak üzere tüm konstrüksiyonlar ağır hizmet tipi olarak üretiliyor. Uzun paletler, makinelere çalışabileceği geniş bir platform sağlıyor ve aynı zamanda zemin basıncını dağıtarak makinenin ömrünü uzatıyor ve dengeli bir operasyon sağlıyor. Hem M300 LC hem de M220 LC modellerinde kısa arm seçenekleri ve buna bağlı değişik kapasitede kova seçeneği var. Bu sayede müşteriler ihtiyaçları doğrultusunda makine kombinasyonları oluşturabiliyorlar. ST 52 çelikten üretilen yüksek mukavemetli kovalarda sürtünmeye maruz kalan yüzeylerde ise HARDOX çelik tercih ediliyor" ifadelerine yer verdi.

Kazıcı yükleyiciler

Yeni 6 PLUS Serisi kazıcı yükleyicilerin müşteriler tarafından yoğun ilgi gördüğünün altını çizen Karlı, "MST 6 Plus kazıcı yükleyicilerde operatörün konforu ve ihtiyaçları düşünülerek geliştirilen yeni kabin tasarımına artı olarak yenilenmiş klima ve kalorifer sistemi bulunmaktadır. Bu sayede sıcak ve soğuk havalarda kabin içerisindeki ısı operatörün istediği dereceye getirilebiliyor. Operatör konforunun yüksek seviyede hissedilebilmesi için standart donanım olarak sunulan havalı süspansiyonlu operatör koltuğu, uzun ve yorucu çalışma sürelerinin operatör üzerindeki olumsuz etkileri en aza indiriliyor" ifadelerini kullandı.

Teleskopik yükleyici

Bursa Fuarında sergilenen teleskobik yükleyiciye değinen Karlı, MST olarak, Türkiye'nin ilk ve tek yerli teleskopik yükleyici üreticisi olduklarını hatırlatarak, "7 metreden 17 metreye kadar 7 çeşit modelde teleskopik yükleyici üretimini Gaziantep'teki modern tesislerimizde devam ediyoruz. Şimdi bu ürün grubuna powershift şanzımanlı yeni üyelerini ekliyoruz. Artık 18 metre erişim mesafesine ve 4 ton taşıma kapasitesine ulaşan yeni MST teleskopik yükleyici, farklı arazi koşullarında makinenin denge sistemini arttırması için müşteri talepleri doğrultusunda "sway" özelliği ekledi" diye konuştu.

MST'nin, Türkiye'nin tek yerli mini ekskavatör üreticisi olduğuna dikkati çeken Karlı, 1.6 ton ile 5.5 ton arasında 5 ayrı modelde mini ekskavatörünü farklı ataşman seçenekleri ile müşterilerine sunduklarını da sözlerine ekledi.

TÜYAP Bursa Fuar Alanında 11 Ekim'de açılan tarım fuarı, 15 Ekim'de kapanacak.

MST Makineleri

MST İş ve Tarım Makineleri tekstil, enerji, inşaat, ambalaj, iş ve tarım makineleri, gayrimenkul, AVM, sağlık ve eğitim sektörlerinde faaliyet gösteren SANKO Holding bünyesinde kuruldu.

Gaziantep'teki 42.000 metrekare kapalı alanlı, modern teknoloji ile donatılan tesislerde üretilen MST markalı kazıcı yükleyici, teleskopik yükleyici ve ekskavatörle, SANKO çatısı altında ülke sanayiine önemli değer katmaktadır.

MST İş ve Tarım Makineleri, Türkiye'de 11 bölge müdürlüğü ve güçlü ve yaygın satış ve satış sonrası hizmetler teşkilatı ile iş makinesi sektörüne satış ekibi ve teknik personel yetiştirilmesi konusunda da çalışma yapmaktadır.

Ar-Ge çalışmaları ile ürün gamını sürekli artıran ve yeni teknoloji çalışmaları yapan MST Ar-Ge çalışmalarını, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca tescillenen Ar-Ge merkezinde Türk mühendis ve teknisyenler yürütmektedir.

Bursa Tarım Fuarı

Bursa Tarım Fuarı

Bursa Tarım Fuarı

Bursa Tarım Fuarı

Bursa Tarım Fuarı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.