Bayrağa dokunana devlet dokundu!

Bayrağa dokunana devlet dokundu!
Halktan aldıkları desteği terörün hizmetine sunan Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanları görevden alındı.

Terör örgütü PKK ile bağlantılı kişileri işe alan, şehit yakınlarını işten çıkartan, teröristlerin sözde anma etkinliklerine katılan ve belediye personel kartlarından Türk bayrağını kaldıran, cadde ve sokaklara terör örgütü üyelerinin isimlerini vermeye çalışan Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkanlarının faaliyetlerine devlet sessiz kalmadı. Kayyum yönetimindeyken 31 Mart mahallî seçimlerinde HDP'ye geçen Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları İçişleri Bakanlığı'nca görevden alındı. Dört buçuk ayda belediyeleri terör örgütü PKK'nın kampı hâine getiren HDP'liler yerine bu illerin valileri görevlendirildi.
İçişleri Bakanlığı; Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün görevden uzaklaştırıldığını duyurdu. Diyarbakır'a Diyarbakır Valisi Güzeloğlu, Mardin'e Mardin Valisi Yaman, Van'a Van Valisi Bilmez belediye başkan vekili olarak görevlendirildi.
İçişleri Bakanlığı ayrıca Diyarbakır, Mardin ve Van illeri başta olmak üzere toplam 29 ilde PKK/KCK terör örgütüne yönelik 418 şahıs yakalanarak gözaltına aldı.
31 Mart seçimlerinde HDP'li belediye başkanlarının eline geçen Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerinde dört buçuk ayda skandal icraatlara imza atıldı. Belediyeler adeta Kandil'in hizmetine sokuldu. HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, seçimlerden sonra koltukta geçirdiği dört buçuk ay içerisinde belediyeyi PKK karargâhına çevirdi. Kayyumun, PKK bağlantıları nedeniyle iş akitlerini feshettiği 248 kişiyi işe geri alarak belediyenin bünyesine tekrar dahil eden Mızraklı, PKK elebaşlarından Muzaffer Ayata'nın yakınını ‘başkan danışmanı', Sabri Ok'un yeğeni Selda Baran'ı da Kadın ve Aile Daire Başkanı olarak atadı. Ayrıca Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki İyaz Bin Ganem caddesinin adını “PKK terör örgütüne yardım ve yataklık etmek” suçundan hapis cezasına çarptırılan Dr. İlhan Diken olarak değiştirme girişiminde bulundu. Mızraklı ayrıca, işçi ve memurların personel kimlik kartlarındaki Türk bayrağını da kaldırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.