Konya Bilim Festivali 6 Ekim’de Başlıyor

Konya Bilim Festivali 6 Ekim’de Başlıyor
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin şehre kazandırdığı Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi, 6, 7 ve 8 Ekim'de Konya Bilim Festivali'ne ev sahipliği...

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin şehre kazandırdığı Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi, 6, 7 ve 8 Ekim'de Konya Bilim Festivali'ne ev sahipliği yapıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi'nde Konya Bilim Festivali'ne ev sahipliği yapıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'da bilim festivalinin gelenek haline geldiğini belirterek, Konya'nın tarihine, kültürüne, eski bir başkent olmasına yakışan etkinliğin 6-8 Ekim arası gerçekleşeceğini söyledi. Her yıl düzenlenen Bilim Festivali'nin yoğun ilgi gördüğünü hatırlatarak, öğrencilerin ve bilim meraklılarının düzenlenen etkinliklere mutlaka katılmasını isteyen Başkan Akyürek, "Toplumda bilim ve bilgi üretmenin ön koşulu olan bilim kültürünü oluşturmak, öğrencilerde etkileşimli bilimsel etkinliklerle farkındalığı artırmak amacıyla düzenlediğimiz Bilim Festivalimizde öğrenciler eğlenerek öğrenme imkanı bulacak" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tüm öğrencileri ve bilim meraklılarını TÜBİTAK ile birlikte düzenlenen ve 3 gün sürecek Bilim Festivali'ne davet etti. AÇILIŞ CUMA 10.30'DA Üniversiteler, Milli Eğitim'e bağlı okullar ile çok sayıda kurum ve kuruluş ile firmanın çadırlarının bulunacağı Konya Bilim Festivali'nin bu yılki teması "Maker - Sen de Yapabilirsin" olarak belirlendi. Festivalde Konya Bilim Merkezi tarafından atık kazanı alanı, cardboard kol ve el yapımı, mancınık, mum, fırça robot, lehim, non newtonian sıvı, Da Vinci Köprüsü, model uçak, boyama, kinetik kum, parfüm, kodlama atölyeleri yaptırılırken; ters dümen bisiklet, bilyalı araba, slot car yarışı gibi çeşitli yarışmalar da yer alacak. Sahnede ise bilim gösterilerinin yanı sıra Şermin Yaşar (Oyuncu Anne), Burcu Çetinkaya, Serdar Kılıç (Doğadaki İnsan) ve TÜBİTAK Bilim Genç Kafe söyleşileri gerçekleştirilecek. Açılışı 6 Ekim Mayıs Cuma günü saat 10.30'da yapılacak Konya Bilim Festivali, Cumartesi ve Pazar günleri 11.00-18.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Konya Bilim Festivali 6 Ekim’de Başlıyor

Konya Bilim Festivali 6 Ekim’de Başlıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.