Bbp Lideri Mustafa Destici: Yerel Seçimde İttifakın Sürmesini Arzu Ederiz

Bbp Lideri Mustafa Destici: Yerel Seçimde İttifakın Sürmesini Arzu Ederiz
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimlerle ilgili ittifak için yasal bir zemin olmadığını belirterek, "Bu ittifakın sadece 24 Haziran genel seçimleriyle sınırlı olmadığını aktardık.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimlerle ilgili ittifak için yasal bir zemin olmadığını belirterek, "Bu ittifakın sadece 24 Haziran genel seçimleriyle sınırlı olmadığını aktardık. Biz ittifakın sürmesini arzu ederiz" dedi.

"ANKARA'DA BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir'de katıldığı bir tarım fuarı açılışında basın mensuplarının ittifak yönündeki sorusuna cevap verdi. Destici, "Seçim takvimi henüz açıklanmadı. Büyük Birlik Partisi olarak büyükşehir, il ve ilçe belediyelerinde var olan belde belediyelerinde seçimlere katılmak ve başarılı ayrılmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. 5-7 Ekim'de il başkanlarımız ve tüm yöneticilerimizle Ankara'da bir toplantı gerçekleştireceğiz. Yerel seçimlerle ilgili ittifak için yasal bir zemin yok. Ekim ayında açılacak olan meclise böyle bir teklif gelir mi gelmez mi bunun için bir girişim yok. Bir gönül ittifakından bahsediliyor. Biz de Büyük Birlik Partisi olarak Cumhur İttifakı'nın devam ettiğini söyledik. Bu ittifakın sadece 24 Haziran genel seçimleriyle sınırlı olmadığını aktardık" dedi.

"İTTİFAKIN SÜRMESİNİ ARZU EDİYORUZ"

Mart 2019'da yapılması planlanan yerel seçimlerde ittifak yapıp yapmayacakları sorusuna da cevap veren Destici, "Biz ittifakın sürmesini arzu ederiz. Bunun nasıl olacağını, hangi şekilde olacağını, hangi şehirleri kapsayacağı bununla ilgili henüz bir görüşmemiz ve çalışmamız olmadı. Ama önümüzdeki günlerde bir girişim olursa kurumlarımızla birlikte oturur bunun kararını veririz. Biz dün olduğu gibi bugün de birlikten beraberlikten yanayız. Milli ve yerli olan çalışmaları, ülkenin birliği ve bütünlüğünü her zaman destekledik" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.