Bddk 100 Bin Dolar Ve Üstü Alımlarda Bir Gün Bekleme Kararına Açıklık Getirdi

Bddk 100 Bin Dolar Ve Üstü Alımlarda Bir Gün Bekleme Kararına Açıklık Getirdi
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 100 bin dolar üzeri işlemlere yönelik dünkü kararla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 100 bin dolar üzeri işlemlere yönelik dünkü kararla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"100 BİN VE ÜZERİNDE ALIMLARI KAPSAMAKTADIR"

"Karar sadece gerçek kişilerin gün içinde satın alacağı 100 bin ve üzerinde (veya diğer döviz cinslerinde buna denk gelen tutar) döviz (efektif dahil) alım işlemlerini kapsamaktadır.

Sadece dövizin ilgilinin hesabına aktarılmasının ve kullanıma açılmasının/fiziki teslimatının bir iş günü valörlü olarak gerçekleştirilmesini gerektirmektedir.

"GEREKSİZ BOZULMAYI ÖNLEMEYİ AMAÇLAMAKTADIR"

Sadece reel döviz ihtiyacı olmadığı düşünülen gerçek kişilerin gün içinde birden çok kez döviz alım-satım yaparak piyasa yapısallarında meydana getirdiği gereksiz ve haksız bozulmayı önlemeyi amaçlamaktadır.

"TÜZEL KİŞİLERE YÖNELİK KISITLAMA İÇERMEMEKTEDİR"

Reel döviz talebi olan tüzel kişilere ve 100 bin dolardan (veya diğer döviz cinslerinde buna denk gelen tutar) az efektif dahil döviz talebi olan gerçek kişilere yönelik hiçbir kısıtlama içermemektedir. Ayrıca, Bankacılık Kanunu dahil ilgili hukuki metinlerimiz, yerli yabancı bütün tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerini güçlü şekilde koruyacak uluslararası standartlara uyumlu düzenlemeler içermektedir."

BİR GÜN BEKLENİLECEK

BDDK tarafından bankalara iletilen yeni kural çerçevesinde, 100 bin dolar üzeri döviz almak isteyenler bir gün bekleyecek. Dövizin Türk Lirası karşılığı bir gün önce yatırılacak.

BDDK'dan Döviz Hamlesi: 100 Bin Dolar Üzeri Döviz Almak İsteyenler Bir Gün BekleyecekBDDK'dan Döviz Hamlesi: 100 Bin Dolar Üzeri Döviz Almak İsteyenler Bir Gün Bekleyecek BDDK 100 Bin Dolar ve Üstü Alımlarda Bir Gün Bekleme Kararına Açıklık Getirdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.