Bayrak’tan ’Muş Lisesi’ Talebi

Bayrak’tan ’Muş Lisesi’ Talebi
Muş Kültürü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bayrak, 2011 yılında İbn-i Sina Anadolu Lisesi olarak adı değiştirilen Muş Lisesi adının yaşatılması...

Muş Kültürü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bayrak, 2011 yılında İbn-i Sina Anadolu Lisesi olarak adı değiştirilen Muş Lisesi adının yaşatılması gerektiğini söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Ufuk Bayrak, binlerce kişinin mezun olduğu Muş'un en köklü okulu arasında yer alan ve adı değiştirilerek yıkılan Muş Lisesinin, Muş ile özdeşleştiğini belirtti. Okulun 60 yıllık geçmişi olduğunu hatırlatan Bayrak, "Tarihi ve manevi değerlerimizden biri olan Muş Lisesi'nin isminin yönetmenlikle değiştirilmesi, binasının da zamana yenik düşerek yok olup gitmesi bizleri derinden üzmüştür. Muş Lisesi, orada okuyan okumayan, eğitim veren, vermeyen binlerce kişi nazarında manevi bir değere sahiptir. Binası zamana yenik düşmüş olsa da adının yaşatılması yegane arzumuzdur. Hiç şüphesiz ki bizler tarihini, kültürünü ve öz değerlerini koruyup kollamayı ve geleceğe taşımayı görev addeden bireyler olmak zorundayız. Bu bilinç geçmişle gelecek arasında kurabileceğimiz en önemli köprülerden biridir" dedi.

"Bize ait değerlere küçük, büyük yada önemli, önemsiz nazarıyla bakamayız" diyen Bayrak, "Filhakika bu nazarla bakan toplumlar süratli bir yozlaşma ile karşı karşıyadır. Toplumlar, değerlerine gereken önemi vermekle kalkınır ve nesiller arasındaki uçurumu önlemeye muktedir olur. Bizim talebimiz salt Muş Lisesi adının yaşatılmasıyla sınırlı değildir. Bilakis değerlerimizin tamamına karşı toplumsal bir bilinç oluşturabilmektir. Konuyla ilgili sosyal medyada yürüttüğümüz kampanya binlerce kişiye ulaşmış ve büyük teveccühle karşılanmıştır. Yaptığımız araştırmalar sonucu, 24 Haziran 2017 tarihli resmi gazete de yayınlanan kanun gereğince "MEB Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme" yönetmenliğinin Madde 17/2 kısmında şöyle denilmektedir, "Tarihi kimliğe kavuşmuş, kurum kültürü ve hafızası oluşmuş, çevresinde adıyla tanınmış kurumların adları değiştirilemez." İşte bu madde, Muş Lisesi adının yaşatılması babındaki en büyük dayanağımızdır. Ülkemizin köklü okullarından olan Galatasaray, Vefa, Kabataş, Erzurum liseleri gibi Muş Lisesi adının da değişime uğramadan yaşatılması gayet tabiidir. Bu bağlamda ilgili kurumlarımızca gerekenin yapılacağına inanıyor kamuoyuna saygılarımı arz ediyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.