Belediye Başkanı, Kurtuluş Törenine At Üzerinde Geldi

Belediye Başkanı, Kurtuluş Törenine At Üzerinde Geldi
Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101.

Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlanıyor.

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Kutlama programın kapsamında ilk olarak Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Vali Yardımcısı Ali Arıkan ve Belediye Başkanı Ercan Çimen'in anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunduğu programda Başkan Çimen'in anıt şeref defterine yazdığı mesaj okundu.

Buradaki törenin ardından 15 Temmuz Zafer Meydanında kurtuluş töreni düzenlendi. Tören alanındaki yol boyunca ellerinde Türk bayraklarıyla gezen at üzerindeki vatandaşlar yoğun ilgi gördü. Tören alanına gelen Belediye Başkanı Ercan Çimen ise at üzerinde gelmeyi tercih etti. Ata binerek hem vatandaşları hem de protokol üyelerini selamlayan Başkan Çimen daha sonra törenlere katıldı. Belediye Başkanı'nın bu görüntüleri, sosyal medyada çok sayıda beğeni ve yorum aldı.

101'İNCİ YIL COŞKUYLA KUTLANDI

Burada yaptığı konuşmada Türk tarihinin yüzlerce destansı hikayelerle dolu olduğunu, Anadolu'nun her beldesinde, her şehrinde eşine rastlanamayacak hikayeler olduğunu belirten Başkan Çimen, bu eşsiz hikayelerden birinin de Gümüşhane'de yazıldığını söyledi.

Gümüşhane'nin 19 Temmuz 1916'da Rus işgaline uğradığını ve yaklaşık 2 yıllık süre içinde açlık, sefalet ve salgın hastalıklar nedeniyle büyük acılar yaşandığını dile getiren Çimen, "15 Şubat 1918 tarihinde "Sefer bizim, Zafer Allah'ındır" diyen ordumuz ve milletimizin kahramanca mücadelesi sonunda ilimizdeki işgal sona ermiştir. Bugün şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını kutluyoruz. 101 yıl önce, ecdadımız namus ve hürriyetini çiğnetmemek için, silahsız ve cephanesiz bir şekilde işgal edilmiş bu toprakları düşmanlarımızdan temizlemek ve bizlere bu toprakları hür ve bağımsız olarak bırakmak için çok büyük mücadeleler vermiştir" dedi.

Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları ile Kurtuluş koşusunda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından etkinlik vatandaşlara yemek ikramıyla son buldu.

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.