16 Ay Sonra Hakim Karşısına Çıkan Abd'li Rahip Brunson'un Tutukluluğunun Devamına Karar Verildi

16 Ay Sonra Hakim Karşısına Çıkan Abd'li Rahip Brunson'un Tutukluluğunun Devamına Karar Verildi
İzmir'de terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk iddiasıyla 35 yıl hapis cezası istenen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'un tahliye talebi reddedilirken, duruşma 7 Mayıs'a ertelendi. İDDİANAMEYİ NOTLARINDAN TAKİP ETTİ Çok sayıda yabancı basın mensub.

İzmir'de terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk iddiasıyla 35 yıl hapis cezası istenen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'un tahliye talebi reddedilirken, duruşma 7 Mayıs'a ertelendi.

İDDİANAMEYİ NOTLARINDAN TAKİP ETTİ

Çok sayıda yabancı basın mensubu da izleyiciler arasında yer aldı. Eşi Norine Brunson da duruşma salonunda sanık yakınlarına ayrılan bölümde oturdu, iddianamenin özetinin okunması sırasında notlarından takip etti.

FENALIK GEÇİRDİ

Duruşma sırasında kısa süreli de fenalık geçiren, rahip Andrew Craig Brunson yerine oturdu. Bir süre dinlenen Brunson, mahkeme başkanının isterse devam etmeyebileceği yönündeki sözlerine karşılık, Brunson, "Sorun Şakran'da değil. Benim kafamda. Tek kişilik odada kalıyorum. Psikolojim bozuldu. Psikiyatri ilaçları kullanıyorum. Başka odaya alınmak istiyorum." dedi.

Mahkeme başkanı da talebini değerlendirmeye alacaklarını ifade etti. Brunson daha sonra ifadesine kaldığı yerden devam etti.

TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA HÜKMEDİLDİ

Davanın başka bir tarihe ertelendiği duruşmada Andrew Craig Brunson'ın tutukluk halinin devamına hükmedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.