Belki Son Tango, Dev Kapışma!

Belki Son Tango, Dev Kapışma!
Haziran ayıyla beraber A Milli Futbol Takımı ile yeni bir hikaye yazmaya koyulacak olan Şenol Güneş, Galatasaray ile başarı imzalarını arka arkaya atan Fatih Terim'e konuk olacak, bu karşılaşma belki de tarihte bir 'son' maç olma özelliği taşıyacak. Mustafa Kemal Atatürk, liderlik.
Haziran ayıyla beraber A Milli Futbol Takımı ile yeni bir hikaye yazmaya koyulacak olan Şenol Güneş, Galatasaray ile başarı imzalarını arka arkaya atan Fatih Terim'e konuk olacak, bu karşılaşma belki de tarihte bir 'son' maç olma özelliği taşıyacak.

Mustafa Kemal Atatürk, liderlik tanımı yaparken, "Yaptıklarını asla kafi görmeyen, kendisini çok daha büyük işler yapmak mecburiyetinde gören kimsedir" ifadelerini kullanıyordu. Türk futbol tarihinin iki büyük lideri; Fatih Terim ile Şenol Güneş, öylesine kritik, öylesine zorlu bir mücadelede karşı karşıya gelecek ki, bu maçı tarih yazacak.

Haziran ayıyla beraber A Milli Futbol Takımı ile yeni bir hikaye yazmaya koyulacak olan Şenol Güneş, Galatasaray ile başarı imzalarını arka arkaya atan Fatih Terim'e konuk olacak, bu karşılaşma belki de tarihte bir 'son' maç olma özelliği taşıyacak.

Son bir kez daha derbi zaferiyle sahadan ayrılmak isteyen Güneş'le, üst üste 2. şampiyonluğuna koşmayı hedefleyen Terim'in 'son tangosu' olacak Aslantepe'de... Ülke futbolunun en başarılı iki teknik adamı, şampiyonu belirleyebilecek hatta daha ötesinde unutulmaz bir zaferin çıkabileceği gecede işte o liderlik tanımındaki gibi, yaptıklarıyla yetinmeyip, daha büyük işleri başarmak istiyorlar.

Hücumu seven iki hocadan; Fatih Terim, bu sezon Feghouli ve Onyekuru gibi aktif kanatlarıyla 4-2-3-1 gibi görünen ancak çoğu zaman 4-2-4'e dönen hareketli bir sistem kullanıyor. Belhanda'nın özellikle orta saha-hücum geçişleri çok kıymetli oluyor, zira Fenerbahçe deplasmanında bunun sıkıntısını yaşamışlardı. Diagne'nin de sezonun ilk yarısı biterken Kasımpaşa forması altında 2 golle çok üzdüğü Beşiktaş'a karşı gol vuruşlarındaki becerisi ve formu önem kazanacak.
Beşiktaş'ta da Burak Yılmaz ile Şenol Güneş'in uyumu aslında öne çıkacak. Trabzonspor'da gol kralı yaptığı öğrencisine devre arasında bir kez daha kavuşan tecrübeli teknik adam, bu kararının ödülünü yeniden şampiyonluk yarışına tutunmakla buldu. Her ne kadar kağıt üzerinde 4-2-3-1 ile 4-3-3 oynasa da siyah beyazlılar aslında 10+Burak Yılmaz gibi bir durum yaşıyor.

Zira lider Başakşehir'in 13 puan gerisinden gelip farkı eritebilmelerinde, Burak Yılmaz'ın penaltıdan, frikikten, kafayla ve sol-sağ ayağıyla gol atabilme özelliği dikkat çekiyor.

Kariyer maçı

Spor Toto Süper Lig'de 31. haftada oynanacak Galatasaray-Beşiktaş derbisi, Fatih Terim ve Şenol Güneş'in Süper Lig tarihindeki 15. karşılaşması olacak. Şenol Güneş rakibi karşısında 2 galibiyet alırken, 12 maçta Fatih Terim yenilmedi. Terim, 7 galibiyet 5 beraberlik aldı.

Şenol Güneş'in kariyerinde Fatih Terim'e karşı deplasman galibiyeti bulunmuyor.

Galibiyeti daha fazla

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray karşılaşmasıyla kariyerindeki 19. derbiye çıkacak. Tecrübeli teknik adam, daha önce siyah-beyazlı takımın başında Süper Lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'da 18 derbide görev yaptı.

Beşiktaş, Güneş idaresinde çıktığı bu karşılaşmalarda 7 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.