’Benim Kedilerim’ Resim Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

’Benim Kedilerim’ Resim Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
20'inci yüzyılın en önemli sanatçılarından Salvador Dali'nin eserlerinin de sergilendiği "Salvador Dali/Zodyak-Pantagruel" ile kapılarını açan Eskişehir...

20'inci yüzyılın en önemli sanatçılarından Salvador Dali'nin eserlerinin de sergilendiği "Salvador Dali/Zodyak-Pantagruel" ile kapılarını açan Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi sanat yolculuğuna Gürbüz Doğan Ekşioğlu'nun "Benim Kedilerim" adlı resim sergisi ile devam ediyor.

Resimleri dünyanın en önemli dergilerinden "The New Yorker" ve "Forbes"de kapak olan, iki resmi ise "UNICEF" tarafından kartpostal olarak yayımlanarak dünyanın her yerine dağıtılan uluslararası üne sahip sanatçı Gürbüz Doğan Ekşioğlu'nun en önemli yapıtlarından oluşan özel bir seçki "Benim Kedilerim" adıyla, Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisinde Eskişehirli sanatseverleri bekliyor. Küratörlüğünü sanat eleştirmeni İbrahim Karaoğlu'nun yaptığı serginin açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu Başkanı Prof. Dr. Onur Bilge Kula, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 25. dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve gazeteci Oktay Ekşi, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

"Sanatın inceliğine, estetiğine ve ruhumuza kattığı pırıltısına çok ihtiyaç var"

'Benim Kedilerim" adlı resim sergisinin açılışında konuşan Başkan Kurt, Çağdaş Sanatlar Galerisinin hiç ara vermeden etkinliklerine devam ettiğini söyledi. Sanat-hayat birlikteliğine böyle bir sergiyle tekrar bir köprü oluşturmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Başkan Kurt, "Bildiğiniz gibi, sanat için ayrılmış kamusal alanların birer birer kapatıldığı, festivallerin iptal edildiği, sanat abidelerinin ucubeye benzetildiği bir dönemdeyiz. Oysa ki sanatın inceliğine, estetiğine ve ruhumuza kattığı pırıltısına çok ihtiyaç var. Ama biliyoruz ki ruhun soluk alıp veremediği böyle durumlarda devreye sanat kahramanları girer. İşte bugün burada böyle bir kahramanın, Gürbüz Doğan Ekşioğlu'nun "Benim Kedilerim" adlı sergisinin açılışı sebebiyle bir araya geldik" şeklinde konuştu.

Başkan Kurt, "Bu yıl açtığımız Çağdaş Sanatlar Galerimiz; etkinliklerine hiç ara vermeden devam ederek, sanat-hayat birlikteliğine böyle bir sergiyle tekrar bir köprü oluşturmanın heyecanını yaşıyor. Bu heyecanı, biz sosyal demokrat belediyeler olarak, vatandaşlarımızla birlikte yaşamaktan mutluluk duyuyoruz. Kültür-sanat şehri kimliğiyle öne çıkmış olan Eskişehirimiz, tüm sanat ağacının dallarında yapılan ulusal ve uluslararası etkinliklerini hak ediyor" ifadelerini kullandı.

"Biz sanatçıların tek amacı vardır bir şeyi üretmek"

Sanatçı Gürbüz Doğan Ekşioğlu ise yaptığı konuşmada, "Burada bu sergiyi açmaktan ve sizinle birlikte olmaktan çok mutluyum. Biz sanatçıların tek amacı vardır bir şeyi üretmek içimizdeki duyguyu dışa vurmaktır. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a bu güzel sergi salonunu açtığı için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

23 Kasım'a kadar her gün ziyaret edilebilir

Gürbüz Doğan Ekşioğlu'nun "Benim Kedilerim" adlı resim sergisini merak eden vatandaşlar her gün 10.00-20.00 saatleri arasında Çağdaş Sanatlar Galerisini ziyaret edebilir. "Benim Kedilerim" resim sergisi, 23 Kasım 2017 Cuma Gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

’Benim Kedilerim’ Resim Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

’Benim Kedilerim’ Resim Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

’Benim Kedilerim’ Resim Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

’Benim Kedilerim’ Resim Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

’Benim Kedilerim’ Resim Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

’Benim Kedilerim’ Resim Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.