Beş Bin Yıllık Miras; ’Geleneksel Bakır El Sanatları’

Beş Bin Yıllık Miras; ’Geleneksel Bakır El Sanatları’
Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılışı gerçekleştirilen "Beş Bin Yıllık Miras: Geleneksel Bakır El Sanatları"...

Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılışı gerçekleştirilen "Beş Bin Yıllık Miras: Geleneksel Bakır El Sanatları" sergisi, sanatseverlere kapılarını açtı.

Sanatçı Selçuk Uğurluel'in eserlerinden oluşan serginin açılışına, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal ile çok sayıda davetli katıldı.

Serginin açılışında konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, "Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezimiz, Nisan ayından bu yana halkımıza hizmet veriyor. Türk kültürünü, İslam kültürünü, medeniyetimizi, bilim tarihimizi aktarmak ve gelecek kuşaklara tanıtmak merkezimizin temel görevlerinin başında geliyor. Burada bilim tarihi müzemiz, musiki müzemiz, dün açılışını yapmış olduğumuz uzay zaman noktası ve matematik noktası gibi kurulu birimlerimiz var. İnşallah yakında okul öncesi çocuklar için matematik eğitim birimimiz de faaliyete girecek. Yani burayı sadece müze konseptli bir merkez olarak görmüyoruz. Sürekli işleyen canlı bir merkez haline dönüştürmek istiyoruz. Bu aktiviteleri yaparken de zaman zaman bu tür sergilere yer vereceğiz. Tabii burada bulunan sergimizin özelliği, geleneksel Türk sanatının örneklerinin bulunması. Başta Selçuk Bey olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Biz de elimizden geldiğince Türk sanatlarına gönül vermiş sanatçıların ürettikleri eserleri bu merkezimizde halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"El emeği eserler göz alıcı ihtişamı hayranlığa sebep oluyor"

Sergiye ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını dile getiren Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Topal ise "Tarih boyunca insanoğlunun hayatını kolaylaştıran ve medeniyetin icabı olan gelişmelerde en büyük hissesi olan, doğuştan mahir ve sanatkâr olan Türk milletinin hünerli ellerinden çıkan objeler, sanatın tarihsel geçmişimizdeki yerini anlatmaya kafidir. El emeği ve alın teri karışımından oluşan, madde ve manayı bir araya getirerek ortaya konulan eserlerimiz, göz alıcı ihtişamı ile hâlâ bütün insanlığın dikkatini çekmekte ve hayranlığa sebep olmaktadır. Milli gururumuzu okşayan Türk sanatının bu müstesna eserlerinin unutulmaması ve günümüzde de Selçuk Uğurluel gibi temsilcilerinin varlığı, geleceğe ilişkin ümitlerimizi tazelemektedir" ifadelerini kullandı.

Sergi açılışı, konuşmaların ardından sanatçı Selçuk Uğurluel'in eserlerini tanıtmasıyla sona erdi.

Beş Bin Yıllık Miras; ’Geleneksel Bakır El Sanatları’

Beş Bin Yıllık Miras; ’Geleneksel Bakır El Sanatları’

Beş Bin Yıllık Miras; ’Geleneksel Bakır El Sanatları’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.