Kur’an Kurslarında Hayvan Sevgisi Aşılanıyor

Kur’an Kurslarında Hayvan Sevgisi Aşılanıyor
Mersin'in Erdemli ilçesinde gerçekleştirilen bir proje ile cami ve yaz Kur'an kurslarındaki eğitimlere katılan çocuklara hayvan sevgisi aşılanıyor.

Mersin'in Erdemli ilçesinde gerçekleştirilen bir proje ile cami ve yaz Kur'an kurslarındaki eğitimlere katılan çocuklara hayvan sevgisi aşılanıyor.

Erdemli İlçe Müftülüğü, Hayvan Hakları Savunucusu Semih İğdigül ve iş adamı Tayyar Yeşilyurt öncülüğünde gerçekleştirilen "Onlar da Can, Birlikte Yaşam" projesi kapsamında Kur'an kursu öğrencilerine ilk eğitim verildi.

Ulu Camii'de gerçekleştirilen eğitimde hayvan sevgisi konulu ilk dersi öğrenciler ilgiyle dinledi. Projenin amacıyla ilgili konuşan Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, "İslam dini sevgi ve saygı üzerine kurulmuş olan bir din. Sadece insanlara değil, Rabbimizin yarattığı bütün canlılara sevgi ve merhameti esas alan bir din. Dolayısıyla dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak amacıyla hayvan sevgisi, onların da bir can olduğu, onlarında Rabbimizin yarattığı bir varlık olduğuna dikkat çekmek amacıyla "onlar da can, birlikte yaşam" projesi kapsamında Simih İğdigül Beyefendi ile ilçe müftülüğümüz karşılıklı protokol yaparak yaz Kur'an kurslarına ve camilere gelen öğrencilerimize gerekli bilgiyi vermek, onlara bir can olması hasebiyle hem hayvan sevgisini aşılamak hem de bir farkındalık, duyarlılık oluşturmak amacıyla böyle bir projeye imza atmış olduk" dedi.

Hayvan Hakları Savunucu Semih İğdigül ise hayvan sevgisi aşılayacak projeyi çok önemsediklerini vurguladı. İğdigül, "Erdemlimizde bulunan, yaylalarda bulunan onlarca Kur'an kursunda ve oradaki binlerce öğrencimize yetişeceğim. Hayvan hakları ve sevgisi hakkında bilinçlendirme yapacağım" diye konuştu.

Projeye destek olan iş adamı Tayyar Yeşilyurt ise "Hayvan Hakları Savunucusu aktivist Semih İğdigül tüm Türkiye'de çok önemli çalışmalar yapıyor. Canların ne kadar kıymetli olduğunu çocuklarımıza genç dimağlara anlatıyor. Hazırlanan projeye destek istendi biz de seve seve kabul ettik. Biz şuna inanıyoruz, merhamet her şeyin temeli. Canlara merhamet etmeyen, ihsanlara da merhamet etmeyecektir. "Onlarda can birlikte yaşam" sloganına bizlerde katılıyoruz" şeklinde konuştu.

Son günlerde hayvanlara uygulanan şiddetin kendilerini üzdüğünü ifade eden Yeşilyurt, "Çok derinden yaralayan bir şey. Zehirlenen hayvanlar emzirme yoluyla yavruları da zehirlenmiş, bu bilgiler bizimle de paylaşıldı. Çocuklarımızın zalimce canice duruma düşmemesi için çocuk yaşta eğitilmeleri gerekiyor. Semih Bey bu anlamda çok önemli bir iş yapıyor. Biz de bunun bir parçası olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kur’an Kurslarında Hayvan Sevgisi Aşılanıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.