Bingöl’den 200 Komando Afrin’e Uğurlandı

Bingöl’den 200 Komando Afrin’e Uğurlandı
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) "Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere Bingöl'den 200 asker dualarla Afrin'e uğurlandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) "Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere Bingöl'den 200 asker dualarla Afrin'e uğurlandı.

TSK tarafından Suriye'nin kuzeybatısında yer alan Afrin bölgesine yönelik başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı'na Türkiye'nin birçok yerinden olduğu gibi Bingöl'den de askerler sevk edildi. Askeri araçlarla Bingöl Havalimanına gelen askerler, aileleriyle vedalaşırken, duygulu anlar yaşandı. Uğurlama sırasında asker ailelerinin kimisi gözyaşı döktü, kimisi de dua etti.

"Gittiğimiz gibi geri geleceğiz"

Operasyonda görev alan komando askerlerden biri, "Ailemizden ayrı kalacağız. Vatanımız ve milletimiz için her şeyi göze aldık. Sonuçları ne olursa olsun da katlanacağız. Ailemiz beklesin bizi, gittiğimiz gibi geri geleceğiz. Vatanımız milletimiz sağolsun yeter" dedi.

Silah arkadaşlarını uğurlamaya gelen bir uzman çavuş ise, "Zafer inananlarındır. Hiç kimsenin bu konuda şüphesi bile olmasın. Tek bilek, tek yürek bu vatanı sonuna kadar koruyacağız. Allah hepsinin yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı.

"Kutlu yolculuğa gidiyorlar"

200 kişilik komando taburunun Afrin'e uğurlandığını belirten Bingöl Valisi Ali Mantı, "Kahramanlarımız din, devlet, vatan, millet için gözünü kırpmadan bu kutlu yolculuğa gidiyorlar. Ülkemizin birlik ve beraberliği için, ezanımızın susmaması, bayrağımızın inmemesi için kahramanlarımızın canı gönülden, gönüllerinden gelerek bugün göreve gidiyorlar. Kendilerine bu kutlu yolcukta başarılar diliyoruz. Allah milletimizi, vatanımızı her türlü kötülükten korusun. Allah kazasız belasız gidip gelmeyi nasip eylesin" ifadelerini kullandı.

200 Komando daha sonra uçakla yola çıktı.

Bingöl’den 200 Komando Afrin’e Uğurlandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.