Beü’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Konferansı

Beü’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Konferansı
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Kadın ve Genç Girişimcileri Destekleme Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (BEKGEM) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar...
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Kadın ve Genç Girişimcileri Destekleme Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (BEKGEM) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir konferans düzenlendi.

Sağlık Hizmetleri MYO Konferans Salonu'nda Diyarbakır Girişimci İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gülşen Duran'ın sunumuyla yapılan etkinliğe çok sayıda kişi katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Diyarbakır Girişimci İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gülşen Duran'ın konuşmalarıyla devam etti. Bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Gülşen Duran; "Bundan tam 159 yıl önce, 1857 yılında Amerika'nın New York şehrinde 10 bin kadının 16 saatten fazla çalışma süreleri, ekonomik eşitsizlikleri protesto etmek ve almış oldukları maaşların düzenlenmesini istedikleri için greve gittikleri bir ortamda polislerin olaya müdahale etmesinin ardından 159 kadın yanarak ölmüştür. Bu olaydan sonra 1921 yılında 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir" dedi.

Tüm dünyada 1.4 milyar insanın yüzde 70'ini kadınların oluşturduğunu ifade eden Duran, tarihte tüm değişimleri oluşturanların kadınlar olduğunu belirtti. Duran; "Tarihten günümüze süregelen bir laf vardır. "Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır" diye, ben buna katılmıyorum. Her başarılı erkeğin yanında bir kadın vardır. Bir kadının toplumu şekillendirmesi aileden başlar. Aileden toplumlar oluşur ve o toplumlar diğer toplumlara örnek olur" diye konuştu.

Program, soru cevap bölümünün ardından BEKGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nazlım Deniz Aral'ın Gülşen Duran'a plaketi takdim etmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.