Beykoz'daki Yalısı Nedeniyle Mahkemelik Olan Şarkıcı Ebru Gündeş Beraat Etti

Beykoz'daki Yalısı Nedeniyle Mahkemelik Olan Şarkıcı Ebru Gündeş Beraat Etti
Beykoz Kanlıca'daki yalısında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptığı gerekçesiyle hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Ebru Gündeş ve tadilatı yapan Hakkı Süha Gökdemir'in yargılandığı davada karar çıktı. Bey.

Beykoz Kanlıca'daki yalısında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptığı gerekçesiyle hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Ebru Gündeş ve tadilatı yapan Hakkı Süha Gökdemir'in yargılandığı davada karar çıktı.

Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmayı davanın açılmasına neden olan CHP'li eski İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Sağ ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakkı Sağlam da izledi.

EBRU'NUN EK SAVUNMASI ALINDI

Celse arasında sanık Ebru Gündeş'in mazeretine istinaden resen ara celse açılarak ek savunması alındı. Ebru Gündeş'in avukatı esasa ilişkin son savunmasıyla, savunmasının ekinde müvekkilinin suça konu olduğu iddia edilen yapıdaki tadilat tarihinde çalıştığı yerlerin ve sahne programlarının sundu.

Suçun vasfının değişebileceğinden dolayı ek savunması alınan tadilatı yapan sanık Hakkı Süha Gökdemir, yapıyla ilgili sadece basit tadilat işlerinin izinlerini aldığını söyleyerek, "Bundan sonra görevim bitti. Bunu dışında yapılan işlerle ilgili bilgim yok" dedi.

AVUKATI: TADİLATLA İLGİLİ BİLGİSİ VE TALİMATI YOK

Ebru Gündeş'in tadilat sırasında şehir dışında yoğun konser programı olduğunu ve hamilelik sürecinde olduğu söyleyen Gündeş'in avukatı Begüm Gürel, "Bir dönemde ise hamilelik sürecindeydi, hamileliği sıkıntılı geçirdi. Bundan sonra yoğun programına devam etti. Yapılardaki tadilat ve tamiratlarla ilgili müvekkilimin hiçbir emir ve talimatı olmamıştır" dedi.

REZA ZARRAB ADINA KREDİ ÇIKMAYINCA GÜNDEŞ ÇEKMİŞ

Reza Zarrab'a kredi çıkmadığı için Gündeş'in kredi çektiğini söyleyen Avukat Gürel, "Parsellerden birinin müvekkilim adına kayıtlı olmasının tek sebebi o dönemde eşi Rıza Sarraf adına bankadan iki kredi çıkmamasıydı. Bu nedenle kredilerden biri müvekkilim adına çekilip, kredinin bitmesinin hemen ardından parsel Rıza Sarraf adına devredilmiştir. Müvekkilim sadece satın alındığı gün ve satın alındığı gün bu yeri görmüştür. 2863 sayılı yasa ile ilgili hem kadın hem koca hakkında ayrı ayrı dava açılması mümkün değildir" diyerek müvekkilinin beraatını istedi.

Son sözü sorulan sanık Hakkı Süha Gökdemir, "Benim suçum yok" dedi.

EBRU GÜNDEŞ BERAAT ETTİ

Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi, Ebru Gündeş açısından suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi. Diğer sanık Hakkı Süha Gökdemir'in Reza Zarrab adına olan yalıdaki tadilata ilişkin beraatına karar verilirken, Ebru Gündeş adına olan yalıdaki tadilatta imzası olduğundan dolayı 1 yıl 8 ay hapis cezasına ve 80 TL adli para cezasına çarptırıldı. Hapis cezası 5 yıl süreyle ertelendi.

CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Hakkı Sağlam ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP'li Eski Meclis Üyesi Hüseyin Sağ'ın şikayeti üzerine dava açılmıştı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Rıza Sarraf, Kanlıca sahilinde üç yalıdan oluşan Mehmet Arif Bey Yalılarından ikisini 2011 yılında satın alarak 4 parselini kendi, 5 parselini de eşi Ebru Gündeş Sarraf üzerine kaydettirdi. Sarraf, tarihi eser olarak tescili yapılan yalılarda tadilat çalışması başlattı.Tadilatın 2960 Sayılı Boğaziçi Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesi ile Rıza Sarraf ve Ebru Gündeş Sarraf hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, yalılarda bina boyunca asansör yapıldığı, bina cephesinde doluluk ve boşluk oranlarının değiştirildiğinin tespit edildiği belirtildi.

İddianamede şüpheliler Rıza Sarraf, Ebru Gündeş Sarraf ve tadilat işlemlerini yaptığı belirlenen Hakkı Süha Gökdemir hakkında "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na" aykırılık suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyor.

RIZA SARRAF'IN DOSYASI AYRILMIŞTI

ABD'de bulunduğu için Rıza Sarraf'ın ifadesi alamayan mahkeme, bunu gerekçe göstererek Rıza Sarraf'ın dosyasını Ebru Gündeş ve Hakkı Süha Gökdemir'in dosyasından ayırarak ayrı bir esasa kaydetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.