Beyzanur'la 6 leyleğin müthiş dostluğu

Beyzanur'la 6 leyleğin müthiş dostluğu
Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç Leylek Köyü yine bir dostluk öyküsü ile adından söz ettiriyor. Yaren Leylek ile balığa çıkan Adem Amca’nın hikayesi Türkiye’de olduğu kadar yurt dışında da çok konuşulmuştu. Bu kez Beyzanur Çakıl, evinin terasına çağırdığı 6 leyleği elleriyle besliyor. Balık keyfi yapan sevimli leylekler ise göç öncesi misafirliklerinin son günlerini yaşıyorlar.

Türkiye'yi Avrupa Leylek Köyleri Birliğinde temsil eden tek köy olan Eskikaraağaç Leylek Köyü, Uluabat Gölünün kıyısında, içinde barındırdığı doğal güzelliklerin yanı sıra köy sakinlerinin doğa ile olan diyaloğu uzun yıllar konuşulacak. 

Eskikarağaç Köyünde yaşayan 12 Yaşındaki Beyzanur Çakıl evlerinin bitişiğindeki yuvada bulunan leylekleri her akşamüstü eliyle besliyor. Babasının eve getirdiği balıklardan ayırdıkları ile leyleklerin karnını doyuran Beyzanur, terasa her çıkışında leylekler etrafında bitiyor. Beyzanur'un kendilerine seslenmesi ile elindeki balığı gören leylekler terasın duvarlarına konarak Beyza'nın elinden balık yiyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.