Bilecik’i 2023 Hedeflerine Taşıyacak Dev Proje Gün Sayıyor

Bilecik’i 2023 Hedeflerine Taşıyacak Dev Proje Gün Sayıyor
AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, Bilecik İl Sağlık Müdürü Uzm.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, Bilecik İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr.Serkan Kadir Keskin ve beraberindeki heyet 250 Yataklı Bilecik Devlet Hastanesi şantiyesini teftiş etti.

69 bin 822 metre karelik bir alan üzerinde yükselen Bilecik Devlet Hastanesinde inşaatın geçici kabulünün Temmuz ayı sonrası gerçekleşmesi, kesin kabulden sonra 2019 yılı sonunda açılması planlanıyor. İncelemeleri sonrası bir açıklamada bulunan AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, yapılan hastanenin Bilecik'in ekonomisine değer katacağını ifade ederek, "Bilecik Devlet Hastanesi tam kapasite ile hizmete başladığında şehrin en büyük istihdam sağlayan kuruşlarından fazla istihdamı da beraberinde getirecek. Güvenlik personelinden temizlikçisine, hemşiresinden hasta kabul personeline varıncaya kadar yüzlerce çalışanıyla Bilecik ekonomisine değer katacak. Birileri konuşacak, biz iş yapamaya devam edeceğiz. 250 yataklı devlet hastanemiz inşallah Bilecik'imiz için hayırlı olur" şeklinde konuştu.

"Bilecik sağlıkta çağ atlayacak"

Bilecik'in sağlıkta çağ atlayacağını belirten Yağcı, "Mevcut Bilecik Devlet Hastanesi ile yapımı hızla devam eden 250 Yataklı Bilecik Devlet Hastanesini kıyaslayacak olursak sadece bina büyülüğü bugünkü binasının 3 katından daha büyük olacak. Hastane yatak kapasitesi 250'ye çıkarken, Helikopter pistine varana kadar sağlık alanında, şehrimizde pek çok ilk ile Bileciklilere hizmet verilmeye başlanacak. Sadece 3'üncü derece erişkin yoğun bakım ünitelerinin hizmete girecek olması bile yeni Bilecik Devlet Hastanemizin donanımındaki değişim ve gelişimi anlamak için yeterlidir. 3'üncü derece erişkin yoğun bakım en ağır hasta gurubu olup, bu hastaların kabulü için hastanenin fiziki şartlarının uygunluğu kadar, bazı ileri teknoloji cihazların bulundurulması zorunludur. Yeni Bilecik Devlet hastanemiz sağladığı bu sağlık şartları ile Bilecik sağlık alanında yalnız kendisine yeten değil, bölgeye hizmet eden, iddialı bir merkez konumuna dönüşecek" ifadelerine yer verdi.

Bilecik’i 2023 Hedeflerine Taşıyacak Dev Proje Gün Sayıyor

Bilecik’i 2023 Hedeflerine Taşıyacak Dev Proje Gün Sayıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.