“Bilge Hekim Sadık Canlı” Serdivan’da Anıldı

“Bilge Hekim Sadık Canlı” Serdivan’da Anıldı
Geçtiğimiz yıl hayata gözlerini yuman, Sakarya'nın önemli değerlerinden, Genel Cerrah Sadık Canlı, Serdivan Belediyesi'nin düzenlediği "Bilge Hekim Sadık...

Geçtiğimiz yıl hayata gözlerini yuman, Sakarya'nın önemli değerlerinden, Genel Cerrah Sadık Canlı, Serdivan Belediyesi'nin düzenlediği "Bilge Hekim Sadık Canlı" adlı kitabın tanıtım programında anıldı.

Serdivan Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa; Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Sakarya KYK İl Müdürü Arif Özsoy, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken, muhtarlar, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Canlı Ailesi'nin fertleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasında Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar; "Sadık Canlı, şehrimizin vicdanı Bilge Hekim diye tanımlanıyordu. O bizlerin rehberiydi. En ufak bir yanılgımızda bizi, öncelikle o uyarırdı. Sadık Ağabey'in samimiyetini ve sahiciliğini bildiğimizden; eleştirileri bizim için her zaman kıymetli olmuştur. Siyaset üstü bir tavra, engin bir hoşgörüye sahipti, kişiler ve olaylardan bağımsız, insan için, İslam için yaşadı. Ve her zaman insanlığa daha fazla ne verebileceği üzerine kafa yordu" dedi.

Yazar Fahri Tuna tarafından derlenen ve Serdivan Belediyesi Kültür Yayınları tarafından hazırlanan "Bilge Hekim Sadık Canlı" adlı kitabın, kendisini tanıma fırsatı bulamayan gelecek kuşaklara yarenlik yapacağına da değinen Alemdar, "Bu kitap, kendisiyle benzer kaygıları taşıyan okurlarımıza ve gelecek nesillerimize rehberlik etsin istedik. Tüm yazarlarımıza, emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür ederim. Sadık Ağabey için de Allah'tan gani gani rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından; Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, Opr. Dr. Hüseyin Berberler, Orhan Camii İmam Hatibi Mustafa Aydın ve İşadamı Tarık Pekerken, Sadık Canlı ile olan anılarını programa katılan misafirlerle paylaştı.

“Bilge Hekim Sadık Canlı” Serdivan’da Anıldı

“Bilge Hekim Sadık Canlı” Serdivan’da Anıldı

“Bilge Hekim Sadık Canlı” Serdivan’da Anıldı

“Bilge Hekim Sadık Canlı” Serdivan’da Anıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.