Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Taşova: 'Yüz yüze eğitim için kısıtlamalar gelebilir'

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Taşova: 'Yüz yüze eğitim için kısıtlamalar gelebilir'
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, artan vaka sayısına bağlı olarak yüz yüze eğitimin ana sınıfı ve birinci sınıflar haricinde başlayamayacağını ifade ederek, "Halk Sağlığı uzmanlarının vermiş olduğu kararlarla ister istemez kaçınılmaz olarak yüz yüze eğitimle ilgili bir takım kısıtlamalar geleceğini düşünüyorum" dedi.

Korona virüsle mücadele kapsamında geçen Mart ayından itibaren eğitim-öğretim online yapılmaya başlandı. Ancak sadece ana sınıfı ve birinci sınıf öğrencileri 21 Eylül'de yüz yüze eğitime başladı ve şuan haftada 2 gün okula gidiyor. Korona virüste ülkemizde ölüm ve vaka sayısının son günlerde artmasıysa okulların tekrardan ‘online' eğitime dönebileceğinin sinyalini veriyor.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

“Kişilerin kuralları uygulayabilme kapasitesi çok önemli”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.