Bingöl katliamından kurtulan askerler, sorumlular cezalandırılsın istiyor

Bingöl katliamından kurtulan askerler, sorumlular cezalandırılsın istiyor
Bingöl'de 33 askerin şehit edildiği katliamdan sağ kurtulan Erkan Omay ve Mehmet Kebapçıoğlu, 26 yıl önce yaşadığı dehşet dolu anları anlattı. Omay ve Kebapçıoğlu, 33 askerin şehit edildiği olayın sorumlularının cezalandırılmasını istedi.

PKK'lı teröristlerden sağ olarak kurtulan askerlerden Adana'da yaşayan Erkan Omay, olayın 26. yıl dönümünde şehit edilen 33 silah arkadaşı için mevlit okuttu. Programa askeri personel, şehit yakınları ve vatandaşlar da katıldı.

33 askerin şehit edildiği olaydan kurtulan Erkan Omay ve Mehmet Kebapçıoğlu, şehit arkadaşları için okutulan mevlitte İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Otobüs şoförü askerleri ölüme götürmüş

Erkan Omay, asker ocağına güle oynaya gidip usta birliğine teslim olduklarını söyleyerek, “Saat 12 gibi bizi 2 otobüse bindirdiler. Şoför 2-3 saatlik yolu 5-6 saat sürdürdü. 3-4 kere gereksiz molalar verdi. Bu sırada bizimle ne bir asker ne refakatçi ne silahlı personel vardı. Kimse yoktu. İlk otobüs pusuya düşürüldü. Biz diğer otobüsteydik. Şoföre dedim ki ‘PKK yol kesmiş dur' dedim ‘onlar nevruz kutluyor' diyerek bastı içeri girdi. Otobüsü durdurdu ‘bunların hepsi asker' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.