Başkan Duruay Proje İnşaatlarını Yerinde İnceledi

Başkan Duruay Proje İnşaatlarını Yerinde İnceledi
Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, başkan yardımcıları ve belediye birim müdürleri ile birlikte Eymir Sosyal Tesisi, Şehir Parkı, Zübeyde Hanım...

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, başkan yardımcıları ve belediye birim müdürleri ile birlikte Eymir Sosyal Tesisi, Şehir Parkı, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri, Seğmenler Pazar Yeri projelerinin sona yaklaşılan inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan yardımcıları ve belediye birim müdürleri ile birlikte Eymir Sosyal Tesisi, Şehir Parkı, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri, Seğmenler Pazar Yeri projeleri inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Duruay, projeler hakkında bilgi aldı.

Gölbaşı Belediyesi tarafından Eymir Mahallesi'ne inşa edilen içerisinde çok amaçlı salon, restoran, kafeterya, havuz ve spor salonunun bulunduğu dev sosyal tesis inşaatı hızla ilerliyor. 7 bin 750 metrekarelik Eymir Mahallesi Sosyal Tesisi'nin inşaat çalışmaları yüzde 90 seviyesine ulaştı. Spor ve sosyal donatı alanlarıyla cazibe merkezi haline dönüşecek olan sosyal tesisin kaba inşaatı tamamlandı. Elektrik ve mekanik tesisatları, asansörlerin montajı, seramik döşemeleri yapılan inşaatın ince işçiliği kaldığı belirtildi.

117 bin metrekarelik alana sahip olan Şehir Parkı'nın Gölbaşı'nın en büyük parkı olacağı belirtildi. Parkın yıl sonuna kadar bitirileceği ve Gölbaşı'nın yeni gözde merkezi adayı olduğu ifade edildi. Parkın peyzaj çalışmalarının bitirilmesiyle birlikte hizmete sunulacağı kaydedildi. Şehir Parkı'nın bütün enerji ihtiyacı otoparklar üzerindeki güneş panellerinden karşılanarak, yenilenebilir enerjiye katkı sağlayacağı ve böylece tamamen yeşil olan yenilenebilir enerji sayesinde başkentin en çevreci parkı olacağı ifade edildi. Şehir Parkı içerisinde çocuklar için macera parkı, köprülü ada, kamp ve oyun alanlarının yanı sıra doğal hayatı öğrenme ve pentatlon alanıyla ağaç oyun evleri, oturum alanları, sosyal tesis, Eymir ve Mogan Göllerini gören dönme dolap, hizmet binası ve çim amfi yer alacak.

Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri'nin kaba inşaatı tamamlanma aşamasındayken kapı, pencere, boya, enerji ve tesisat döşeme çalışmalarının hızla devam ettiği belirtildi. Tesiste zabıta merkezi, beyaz masa, engelliler merkezi, spor ve fitness merkezi, çocuk oyun alanları, açık pazar alanı, 7 adet dijital ekranlı tam donanımlı derslik, çok amaçlı salon, kadın ve erkek mescit alanlarının yer alacağı belirtildi. Gölbaşı'ndaki ulaşımı en rahat tesis olması ile birlikte Gölbaşılıların daha çok vakit geçireceği, bununla birlikte daha çok sosyalleşeceği ifade edildi.

Seğmenler Pazar Yeri'nin de peyzaj çalışmalarının başladığı ve tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. Pazar yerinin altına yapılan kapalı otoparkın Gölbaşı'nın trafiğini büyük ölçüde rahatlatacağı ifade edildi.

Başkan Duruay, projelerin Gölbaşı'na ayrı bir prestij ve güzellik katacağını belirterek, "Her biri birbirinden farklı projelerimiz Gölbaşı'nın değerine değer katacaktır. Projelerde sona yaklaşılması beni çok heyecanlandırıyor. Bu kış Gölbaşı'nda "açılışların kışı" olacak" dedi.

Başkan Duruay Proje İnşaatlarını Yerinde İnceledi

Başkan Duruay Proje İnşaatlarını Yerinde İnceledi

Başkan Duruay Proje İnşaatlarını Yerinde İnceledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.