Köprü Ve Saban Toprakla Buluştu

Köprü Ve Saban Toprakla Buluştu
Uzunköprü Ziraat Odası, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından Edirne'de genelinde geliştirilen Köprü ve Saban isimli buğday çeşitlerini üreticisi...

Uzunköprü Ziraat Odası, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından Edirne'de genelinde geliştirilen Köprü ve Saban isimli buğday çeşitlerini üreticisi ile buluşturmak adına ekim yaptırdı.

Uzunköprü Ziraat Odası Başkanı Kayahan Çolak, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından 2015 yılında tescil ettiren Köprü ve Saban isimli buğday çeşitlerini, enstitü ile anlaşarak bu yıl deneme amaçlı ektiklerini ve üreticinin beğenisine sunacaklarını ifade etti. Çolak, "Amacımız çiftçimiz kendi tohumunu kendisinin üretmesini sağlamak" dedi.

Uzunköprü-Çöpköy yolunda 90 döküm alan üzerine Köprü ve Sapan cinsi buğday tohumunu ekimini gerçekleştirdiklerini söyleyen Çolak, "Oda olarak seçildiğimiz ilk günden itibaren üreticilerimize en iyi hizmeti vermeye çalıştık. Araştırmalar içerisine girdik. Çiftçimize kaliteli ürünü ucuza nasıl verebiliriz sorusu çerçevesinde şimdi de Trakya'da bir ilk olan bir çalışmaya imza attık. Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından 2015 yılında tescil ettiren Köprü ve Sapan isimli buğday çeşitlerini, enstitü ile anlaşarak bu yıl deneme amaçlı ektik. Yanımızda bulunan 90 dönümlük araziye ekilecek bu alanı ikiye bölerek ekim işlemini gerçekleştirdik. Bu yıl deneme yılı olacaktır. Ekilişinden biçilişine kadar her safhayı takip edeceğiz. Eğer düşündüğümüz verimi alırsak ziraat odası olarak tohum ismine de talip olacağız" diye konuştu.

Köprü Ve Saban Toprakla Buluştu

Köprü Ve Saban Toprakla Buluştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.