35 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

35 Yıllık Mücadelede Mutlu Son
Torbalı'nın Ahmetli Mahallesi sakinlerinin 35 yıldır devam eden tapu sorunu çözüldü.

Torbalı'nın Ahmetli Mahallesi sakinlerinin 35 yıldır devam eden tapu sorunu çözüldü. 159 aileye tapuları törenle verildi.

Torbalı Belediyesi, Ahmetli Mahallesi'nin kanayan yarası olan tapu sorunu büyük ölçüde çözdü. Kendi evlerinde kiracı gibi oturan hak sahibi 159 aileye tapuları düzenlenen törenle dağıtıldı.

Yeni yıla oturdukları evlerin tapusuna sahip olmanın sevincini yaşayarak giren 137 aile oldukça cüzi bir bedelle tapularını alırken, 22 adet tapu ise bedelsiz olarak tahsis edildi. Önemli bir kısmı hazine arazisi üzerine inşa edilen Ahmetli Mahallesi sakinleri, köy kahvesinde düzenlenen törenle tapularına kavuşmanın sevincini yaşadı. Törende Torbalı Belediyesi bürokratları da hazır bulundu.

Tapu töreninde konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Belediyeyi devraldığımızda hemen her mahallemizde buna benzer sorunlarla karşılaştık. Bu sorunların bitirilmesi noktasında inisiyatif alarak çözüme ulaştık. Yaptığımız girişimler neticesinde Ahmetli'de de tapu sorunu kalmadı. İçişleri Bakanlığımız ve Valiliğimizin de desteğiyle Türkiye'de emsal teşkil edecek bir çalışmaya imza attık. Öyle ki benzer sorunların yaşandığı Aliağa gibi ilçelere bu hususta danışmanlık yapıyoruz. Ahmetli sakinleri artık derin bir nefes alabilirler. Bugün, yıllardır oturdukları hanelerin resmiyette de sahibi oldular. Söz verdiğimiz gibi bu gün Ahmetli sakinlerine tapularını teslim ediyoruz. Ahmetli Mahallemizin tapu sorununun çözümünde emeği geçen başta Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere Hükümetimizin ilgili kurumlarına, bölge milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya kardeşime, belediye personelimize ve Ahmetli'de görev yapmış olan eski ve yeni tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

35 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

35 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.