Yenişehir’de Tarım Hamlesi

Yenişehir’de Tarım Hamlesi
Yenişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, "Tarımsal Kooperatifçilik" konulu bir proje yapıp BEBKA'ya sundu.

Yenişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, "Tarımsal Kooperatifçilik" konulu bir proje yapıp BEBKA'ya sundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hakan Aranmaz, Yenişehir'de ciddi anlamda kooperatifçilik olduğunu belirterek, "Ancak kooperatif başkan ve yöneticileri tarım kesiminden geldiği için profesyonel düşünmüyorlar ve sıkıntıya düşüyorlar. Yaptığımız bu proje sayesinde kooperatif başkanı ve yöneticilerini eğitime alıp tarımsal kooperatifçilik alanın da geliştirmeyi hedefliyoruz. 5 gün yapılacak ve günde 5 saatlik profesyonel destek alacak kooperatif başkanları ve yöneticileri hizmet çeşitlerini artıracakları gibi hizmet kalitesinde de gözle görülür bir artış olacağını düşünüyoruz" dedi.

Yenişehir'in 4300 çiftçi ile Bursa'nın en fazla çiftçi sayısına sahip bir ilçe olduğuna da dikkat çeken Aranmaz, "Bu 4300 çiftçimizin 2915'i kooperatif üyesi. Yani çiftçilerimizin yüzde 75'i kooperatif üyesi. Eğer Kooperatif Başkan ve yöneticileri işlerini iyi yaparsa bu bütün çiftçilerimize yansıyacak ve ilçemiz tarımı daha kaliteli işler yapacaktır. Şu an ilçemizde 35 tarımsal kalkınma kooperatifi, 3 sulama kooperatifi ve 4 tarımsal amaçlı birlik bulunuyor. 5 bin TL bütçeli projemizin kabul edilmesi halinde kooperatifçilik alanın da daha kaliteli hizmetler olacaktır" dedi.

Yenişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hakan Aranmaz proje dosyasını BEBKA'ya sunduklarını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.