Atatürk Büstüne Ateş Eden Pkk Yandaşının, Polise İhbarda Bulunduğu Ortaya Çıktı

Atatürk Büstüne Ateş Eden Pkk Yandaşının, Polise İhbarda Bulunduğu Ortaya Çıktı
Adana'da iki ayrı okulda Atatürk büstüne ateş etmekten tutuklanan PKK yandaşının, olaydan sonra 155'i arayarak "silah sesleri geldi çıktım baktım Atatürk...

Adana'da iki ayrı okulda Atatürk büstüne ateş etmekten tutuklanan PKK yandaşının, olaydan sonra 155'i arayarak "silah sesleri geldi çıktım baktım Atatürk büstüne sıkmışlar" diye ihbarda bulunduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, 11 Aralık'ta Seyhan ilçesi Meydan Mahallesi'ndeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda bulunan Atatürk büstüne tabanca ile ateş eden bir kişi olay yerinden kaçtı. 13 Aralık'ta da Dumlupınar Mahallesi'ndeki Kanuni İlköğretim Okulu'na gelen saldırgan burada da Atatürk büstüne 3 el ateş edip kaçtı.

"Alo polis Atatürk büstüne ateş ettiler"

İkinci olaydan sonra bir vatandaş 155 polis imdat hattını arayarak "Az önce silah sesleri geldi dışarı çıktım baktım okuldaki Atatürk büstüne ateş etmişler" diye ihbarda bulundu. Polis okula gelip baktığında büste ateş edildiğini tespit etti. Polis bu tespitin ardından hemen ihbar eden telefon numarasından ihbarın Ali Balduz (36) isimli şahıs olduğunu belirledi. Polis Balduz'un evine giderek ateş eden şahsı görüp görmediğini sormak istedi. Ancak evde Balduz'un birlikte yaşadığı kadın Şükran T. vardı. Polis Şükran T.'ye Ali Balduz'un evde olup olmadığını sorup, Atatürk büstüne ateş açıldığını Ali Balduz'un da ihbarda bulunduğunu söyledi. Genç kadın ateş edenin Balduz olabileceğini söyledi. Polis bunun üzerine okuldaki güvenlik kamerası kayıtlarını Şükran T.'ye izletti genç kadın ateş edenin Ali Balduz olduğunu belirledi.

"Ben PKK'lıyım sansasyonel eylem yapmak istedim"

Polis yaptığı operasyonda Ali Balduz'u yakaladı. Zanlı önce terörle mücadele ekipleri tarafından sorgulandı. 4'ü PKK lehine korsan gösterilere katılmak ve adam yaralamak olmak üzere 7 ayrı suçtan kaydı olan zanlı burada ifade vermedi. Daha sonra polis merkezine teslim edilen Balduz'un burada "Ben PKK'lıyım sansasyonel bir eylem yapmak için büste sıktım" dediği öğrenildi. Zanlı daha sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Birlikte yaşadığı kadını vurup hakime "bana ceza verin" diye yalvarmış

Bu arada, Ali Balduz'un birlikte yaşadığı kadın olan Şükran T.'yi adliye karşısında vurduğu da ortaya çıktı. Balduz'un, 9 Ocak 2017 tarihinde Adana Adliyesi karşısındaki Kızılay İş Merkezi önünde, 5 yıldan beri birlikte yaşadığı Şükran T.'yi bankaya gitmek için evden çıktığı sırada ayağından vurdu. Silah tutukluk yapınca zanlı güven timleri tarafından yakalanmıştı. Hakkında Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açılan Ali Balduz, karar duruşmasında mahkemeden ilginç bir istekte bulunarak "Cezalandırılmamı istiyorum" dedi.

Mahkeme, Balduz'u "yaralama" suçundan 3 yıl 9 aya mahkum edip, tahliyesine karar verdi.

Atatürk Büstüne Ateş Eden Pkk Yandaşının, Polise İhbarda Bulunduğu Ortaya Çıktı

Atatürk Büstüne Ateş Eden Pkk Yandaşının, Polise İhbarda Bulunduğu Ortaya Çıktı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.