Brüksel Yanıyor Obama Tango Yapıyor

Brüksel Yanıyor Obama Tango Yapıyor
Belçika'nın başkenti Brüksel'deki terör saldırısını ülke liderinin yas tuttuğu günde Obama'nın kadınla tango dansı yapması büyük eleştiri topladı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'i kan gölüne çeviren bombalı saldırılar nedeniyle pek çok ülke liderinin yas tuttuğu günde, Güney Amerika turunda bulunan ABD Başkanı Barack Obama'nın, hiçbir şey olmamış gibi Arjantin'de katıldığı bir davette kameraların karşısında bir kadınla tango dansı yapması büyük eleştiri topladı.

ABD Başbakanı Barack Obama'nın, tarihi Küba ziyaretinin ardından gittiği Arjantin'de katıldığı bir davette profesyonel bir dansçı ile yaptığı tango sebebiyle İngiliz gazetesi Daily Mail, "Brüksel yanıyor, Obama tango yapıyor" manşetini kullandı. Brüksel'de yaşamını yitirenler arasında ABD vatandaşlarının da olduğu ifade edilen haberde, Obama'nın yaşananlara rağmen eşi Michelle ile Buenos Aires'te katıldığı bir davette tango yaptığını okuyucularına aktardı.

Cumhuriyetçi Ulusal Komitesi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Obama-Clinton, DAEŞ stratejisinde başarısız oldu. DAEŞ, müttefiklerimize saldırıyor, Obama ise dans pistinde saldırıyor" ifadelerini kullandı. Dış İlişkiler Konseyi Başkanı Richard Haass Arjantin'i tebrik ederek, Obama'nın Güney Amerika'yı ziyaretini doğru bulduğunu belirtti. Haass, "Ekonomik olarak, siyasal olarak doğru şeyi yapıyorlar. Ancak bu çok büyük bir hata. Arjantin'e gidebilirsiniz ancak dikkatli olmak zorundasınız. Beysbol ve tango, günün ciddiyeti ile örtüşmüyor" ifadelerine yer verdi.

George W. Bush döneminde İletişim Şefi olarak görev yapan Nicole Wallace, tango yapmanın ve beysbol oymanın "iletişim suçu" olduğunu ifade etti. Wallace, Obama'nın bu davranışının sadece cumhuriyetçilere değil, tüm Amerikan halkına uygun olmadığını savundu.

Cumhuriyetçi strateji uzmanı Ana Navaro ise "Tüm bu olanlar korkunç. Bu durum bana, Obama'nın DAEŞ tarafından foto muhabiri James Foley'in infaz edilmesinin ardından golf oynamaya gitmesini hatırlattı" dedi. Eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani ise, Obama'nın, Brüksel'deki saldırıların ardından ziyaretini yarıda keserek kente gitmek yerine Küba'da beysbol oyununa katılmasını eleştirdi. Giuliani, "İnsanlar bombalanırken, eğlenirken çekilmiş fotoğrafınızı paylaşamazsınız. Müttefiklerimizden birinin 11 Eylül saldırılarında bu şekilde davranması ile eşdeğerdir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.