Mersin İtfaiyesi 3 Yılda 30 Bin Görev İcra Etti

Mersin İtfaiyesi 3 Yılda 30 Bin Görev İcra Etti
Öncelikli görevi can ve mal kurtarmak, çevreyi korumak olan Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, sıkışmalı trafik kazalarından yardıma...

Öncelikli görevi can ve mal kurtarmak, çevreyi korumak olan Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, sıkışmalı trafik kazalarından yardıma ihtiyacı olan hayvanlara müdahaleye ve gemi yangınlarına kadar birçok göreve katılarak 2017 yılında da göz doldurdu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 30 hizmet noktası, 115 araç ve 660 personel ile hizmetlerine devam eden İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2017 yılı içerisinde 6 bin 213 yangın, 3 bin 92 kurtarma, 220 eğitim ve tatbikat olmak üzere 9 bin 525 göreve katılarak halkın yardımına koştu.

Son 3 yılda 30 bin görev icra eden Mersin itfaiye ekiplerinin 2017 yılı içerisinde en düşük görev sayısı 520 ile nisan ayında gerçekleşirken, ağustos ayında bu rakam bin 67'ye ulaştı. Ekipler bu süre içerisinde ev ve iş yeri yangınlarının yanı sıra, sıkışmalı trafik kazalarına, yardıma ihtiyacı olan hayvanların kurtarılmasına ve gemi yangınlarına da müdahale etti.

Bunun yanında Mersin itfaiye ekipleri, arama-kurtarma görevlerindeki etkinliğini arttırmak amacıyla canlı arama kurtarma birimini kurarak K9 köpeklerinin eğitimine başladı. Ayrıca binaların yangın yönünden korunması hakkında yönetmeliğe istinaden 122 binaya yangın yönünden kullanım izin raporu, 4 bin 68 yapı için ise uygunluk raporu ve proje onayı vererek denetimlerde bulundu. Dağlık ve dik yamaçlarda meydana gelen kurtarma görevlerinde ise AKUT ile yapılan protokolle eğitim çalışmalarını ortaklaşa devam ettirdi.

2017 yılı içerisinde bir başka başarıya daha imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, "Gönüllü İtfaiyecilik Eğitim Programı'nı hayata geçirdi. Kırsal alanlarda meydana gelen yangınlara daha hızlı müdahale amacıyla hayata geçirilen eğitim programında, 514 gönüllü itfaiyeci hizmet vermeye hak kazanırken, bu hizmetlerde kullanılmak üzere 100 adet yangın söndürme römorku dağıtıldı. Gönüllü itfaiyecilik eğitim programındaki hedefin, 2019 yılına kadar 2 bin gönüllüye ulaşmak ve 400 yangın söndürme römorku dağıtmak olduğu belirtildi.

Mersin İtfaiyesi 3 Yılda 30 Bin Görev İcra Etti

Mersin İtfaiyesi 3 Yılda 30 Bin Görev İcra Etti

Mersin İtfaiyesi 3 Yılda 30 Bin Görev İcra Etti

Mersin İtfaiyesi 3 Yılda 30 Bin Görev İcra Etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.