İbb’den Odessa’ya 2018 Yılında 30 Otobüs

İbb’den Odessa’ya 2018 Yılında 30 Otobüs
Odessa Büyükşehir Belediye Başkanı Gennadiy Trukhanov, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı makamında ziyaret etti.

Odessa Büyükşehir Belediye Başkanı Gennadiy Trukhanov, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı makamında ziyaret etti. Görüşmede 20 yıldır kardeş şehir olan Odessa'ya 30 otobüsün hibe olarak verileceği açıklanırken otobüslerin 2018 yılının ilk altı ayı içerisinde gönderimi planlandığı duyuruldu.

Odessa Büyükşehir Belediye Başkanı Gennadiy Trukhanov, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı makamında ziyaret etti. İstanbul ile 20 yıldır kardeş şehir olan Trukhanov'u Başkan Uysal, Saraçhane'deki başkanlık binası kapısında karşıladı. Ardından konuk belediye başkanı Trukhanov İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anı Defteri'ni imzaladı. Başkan Uysal ve konuk belediye başkanı Gennadiy Trukhanov, Başkan Mevlüt Uysal'ın makamında bir süre görüştü.Görüşme sonrası 20 yıldır kardeş şehir olan Odessa'ya 30 otobüsün hibe olarak verileceği açıklanırken otobüslerin 2018 yılının ilk altı ayı içerisinde gönderimi planlandığı duyuruldu.

Konuyla ilgili İBB'den yapılan açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Odessa'ya 30 otobüs verilecek olup imalatta olan otobüslerin 2018 yılının ilk altı ayı içerisinde gönderimi planlanmaktadır. İstanbul ile Odessa arasında 2 Kasım 1997 yılında kardeş şehir protokolü imzalanmış olup bu yıl kardeş şehir ilişkilerinin 20'nci yıldönümüdür. Ukrayna vatandaşlarına vizesiz Avrupa imkanı getiren düzenleme AB üyesi ülkelerden onay almıştır. Yeni düzenlemeye göre, biyometrik pasaport sahibi tüm Ukrayna vatandaşları, turistik, iş amaçlı veya aile ziyareti olmak üzere her türlü ziyaretlerinde vizeden muaf tutulacak ve Schengen ülkelerinde 90 gün kalabilecektir" dendi.

İbb’den Odessa’ya 2018 Yılında 30 Otobüs

İbb’den Odessa’ya 2018 Yılında 30 Otobüs

İbb’den Odessa’ya 2018 Yılında 30 Otobüs

İbb’den Odessa’ya 2018 Yılında 30 Otobüs

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.