Bu okulda eğitim alan işsiz kalmıyor

Bu okulda eğitim alan işsiz kalmıyor
Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi içinde kurulan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MESTEM) iş dünyasının beklediği nitelikli personel ihtiyacını karşılayacak. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (BALOSB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Bekki ve OSB Müdürü Mesut Eray, 100’den fazla firmanın istediği nitelikli personeli talep etmesi halinde MESTEM’in atölyelerinde eğitimlerin başlayacağını müjdeledi.

 Balıkesir'in eğitim ve iş dünyası MESTEM'in atölyeleri ile güçlenecek. Organize Sanayi Bölgesi içinde açılacak olan 5 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sanayi dünyasının ara eleman sıkıntısını gidererek istihdama katkı sağlayacak.

MESTEM ile ilgili bilgi veren Balıkesir Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Bekki, fiziken genişleyen OSB'nin vizyon olarak da geliştiğini ifade etti. Bekki, “Balıkesir'in ulaşımda kavşak noktası olduğunu hatırlatarak başlayalım sözümüze. Bugün İstanbul'dan çıkıldığı zaman 2-2.5 saatte Balıkesir'de olabiliyorsun. Bursa'ya yarım saatlik bir mesafede, İzmir'e de bir o kadarlık mesafede yeni otobandan sonra. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde 113 tane fabrikamız üretime geçmiş durumda, toplamda 125 tane katılımcımız vardır. Bu 125 fabrikanın 113'ü üretimde, 9 fabrikamız da inşaat aşamasındadır. Organize Sanayi Bölgemizde 3 etap genişleme alanımız bulunmaktadır. 1. Etap 156 hektarlık genişleme alanımızın kamulaştırması bitirildi. Önümüzdeki günlerde altyapı çalışmalarına başlayarak OSB'nin yeni parselleri sanayicilere hazır hale getirilecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.