Uğur Mumcu Balıkesir’de Karanfillerle Anıldı

Uğur Mumcu Balıkesir’de Karanfillerle Anıldı
Gazeteci yazar Uğur Mumcu ölümünün 25. yılında CHP Balıkesir İl Başkanlığı tarafından Balıkesir'de karanfillerle anıldı.

Gazeteci yazar Uğur Mumcu ölümünün 25. yılında CHP Balıkesir İl Başkanlığı tarafından Balıkesir'de karanfillerle anıldı.

Ankara'da 25.yıl önce bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu CHP Balıkesir İl Teşkilatı tarafından "Uğur Mumcu'yu Anma Yürüyüşü" ile anıldı. CHP İl binası önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup ellerinde pankartlarla Uğur Mumcu Kavşağına yürüdüler. Burada ilk konuşmayı CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı gerçekleştirdi. Uğur Mumcu'nun katledilmesinin kendilerini yaralayan en önemli olayların başında geldiğine dikkat çeken Başkan Sarı "Bu vicdanımızda derin bir yara, bilincimizde karanlık bir sayfa olarak kaldı. Uğur Mumcu, Atatürk İlke ve Devrimlerine yürekten bağlıydı. Ama bu bağlılık hamasetle dolu, boş sözlerle değildi. Atatürk" ün önderliğinde gerçekleştirilmiş, büyük Cumhuriyet devriminin sürdürülebilir olduğunu ve Cumhuriyetimizin daha demokratik, daha özgürlükçü, daha eşit bir düzen tesis edebileceğine dair önemli siyasi öngörülerin sahibiydi Uğur Mumcu. Bu ilerlemeye karşı olan bütün çıkar odaklarının hedefindeydi ve ne yazık ki hain bir suikastla susturuldu. Uğur Mumcu sadece bir araştırmacı gazeteci değil aynı zamanda hem gazetecilik birikimi hem de, inandığı siyasal değerler üzerinden öngörüler geliştirdiği, bu öngörülerden yola çıkarak haklılık payı yüksek önemli tezler ortaya koyduğu için katledildi. Ayrıca, bugün 2001 yılında şehit edilen, halkın gönlünü kazanmış sevilen Emniyet Müdürümüz Gaffar Okkan'ı ve 2007 yılında yaşamını yitiren değerli siyasetçimiz, Dış İşleri eski Bakanı İsmail Cem" i de saygı ile anıyoruz"dedi.

Konuşmaların ardından etkiliğe katılan gurup meydana karanfiller bırakarak dağıldı.

Uğur Mumcu Balıkesir’de Karanfillerle Anıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.