• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • Adana 16 °C
  • Adıyaman 10 °C
  • Afyon 2 °C
  • Ağrı 2 °C
  • Amasya 5 °C
  • Ankara 5 °C
  • Antalya 15 °C
  • Artvin 6 °C
  • Aydın 10 °C
  • Balıkesir 4 °C

Göç İdaresi, Afrikalı Muhammed’e Kız İstedi

Göç İdaresi, Afrikalı Muhammed’e Kız İstedi
Aydın'da üniversite okurken tanıştığı Türk kızı Fatma Parladan'a sürpriz bir şekilde evlilik teklifi yapan Ganalı Muhammed Nurudeen Alhassan'ın kız...

Aydın'da üniversite okurken tanıştığı Türk kızı Fatma Parladan'a sürpriz bir şekilde evlilik teklifi yapan Ganalı Muhammed Nurudeen Alhassan'ın kız isteme merasimi için Aydın Göç İdaresi Müdürü Soner Koç devreye girdi, çiçek ve çikolatasını aldı. Bilecik Göç İdaresi Müdürü Hüseyin San'ın da Afrikalı genç için kızı istemesiyle çiftin nişan yüzükleri takıldı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde eğitim görürken birbirleri ile tanışıp evlenmeye karar veren Fatma ile Muhammed Bilecik'te yapılan nişan ile evliliğe ilk adımı attılar. Aynı üniversitede eğitim gören kız arkadaşı Bilecikli Fatma Parladan'a 5 ay önce mezuniyet töreninde sürpriz hazırlayarak evlenme teklifinde bulunan Afrikalı genç "evet" cevabı alınca diploma töreninde yüzük takmıştı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği'nden mezun olan Ganalı Muhammed Nurudeen Alhassan, kız arkadaşı Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi Bölümü öğrencisi Fatma Parladan'la Bilecik'te yapılan nişan merasimi ile evliliğe ilk adımı attı.

Kız istemeye Göç İdaresi Müdürü ile birlikte gitti

Annesini yakın zamanda kaybeden Ganalı Muhammed Nurudeen Alhassan, babasının da çok yaşlı olduğu için uzun yolculuğa dayanamayacağı için, Fatma'yı istemeye Bilecik Göç İdaresi Müdürü Hüseyin San ile beraber gittiklerini belirterek, "Allah'ın emri ve Peygamber'in kavliyle inşallah eşim olacak olan Fatma'nın babasından rızasını aldık. Bu süreç biraz zorlu oldu. Annem yakın zamanda vefat etti ve babam çok yaşlı olduğu için uzun yolculuğa dayanamazdı, bu yüzden ailemden gelen akrabalarımın yaşları gençti ve isteme merasimini yapacak bir büyük bulamadık. Aydın Göç İdaresi Müdürümüz Soner Koç bize her zaman aile olmuştur. Bu güzel günde de bir büyüklük yaptı, elimize çiçek, çikolatamızı verdi ve Bilecik'e gönderdi. Bilecik Göç İdaresi Müdürü Hüseyin San ile konuştu ve Bilecik Göç İdaresi Müdürü ile birlikte Fatma'yı istemeye gittik ve aldık şükürler olsun" diye konuştu.

Türk kızını Afrikalı genç için isteyen Bilecik Göç İdaresi Müdürü Hüseyin San, genç çifte okuduğu şiirle mutluluklar diledi. Türk kültüründe her gelene kucak açma geleneği olduğundan bahseden San, "Kızımız Fatma ve oğlumuz Muhammed ve aileleri adına hepinize hoşgeldiniz diyorum. Bir hafta önce sözlerinde bulunma şerefi nail oldu bize. Bugünde sağolsun nişanlarına davet ettiler. Göç İdaresi olarak zaten bu iş bize düşerdi. Türkiye'de Anadolu topraklarında hasbelkader ne şekilde olsun buraya gelen hiçbir kimse kendini yabancı hissetmez. Bizim kültürümüzde her gelene kucak açmak vardır. Biz de göç idaresi olarak bu görevi yapalım diye yanında bulunmak üzere geldik. Yüzük takma görevini de bize verdiler. Ben Muhammed kardeşimizi ve Fatma kızımızı görünce onlara bu şiirdeki gibi "Yanık bir türküdeki gibi dilden düşmeyen, yaş olup gözden silse de gitmeyen ve vefalı bir dost gibi onları terk etmeyen', bir sevda, bir aşk, ömür boyu mutluluk diliyorum" şeklinde konuştu.

Bir hafta içinde nişan yaptılar

Kız isteme merasiminden bir hafta sonra Bilecik'te evliliğe ilk adımı atan Fatma ve Muhammed çifti, yakınları ile nişan töreninde doyasıya eğlendi. Nişan merasimine katılan Ganalı Muhammed ve Bilecikli Fatma'nın yakınları nişanda yöresel türkülerle ve oyun havaları ile nişan merasiminin keyfini çıkardılar. Gana'dan ve Türkiye'nin her yerinden birçok arkadaşının nişan törenine geldiğini ifade eden Muhammed, şöyle konuştu:

"Söz yüzüklerimizi taktık ve bir hafta sonsa işi uzatmadan nişan yapmaya karar verildi. Nişanımızı bir hafta içinde hazırladık ve Türkiye'nin her yerinden arkadaşlarımız geldi ve nişanı muhteşem bir eğlence ile kutladık. Her türlü sıkıntımızda yanımızda olan Aydın Göç İdaresi Müdürü Soner Koç'a, Bilecik Göç İdaresi Müdürü Hüseyin San'a ve eşine verdiği destek ve aile oldukları için teşekkür ediyorum."

Göç İdaresi, Afrikalı Muhammed’e Kız İstedi

Göç İdaresi, Afrikalı Muhammed’e Kız İstedi

Göç İdaresi, Afrikalı Muhammed’e Kız İstedi

Göç İdaresi, Afrikalı Muhammed’e Kız İstedi

Göç İdaresi, Afrikalı Muhammed’e Kız İstedi

Göç İdaresi, Afrikalı Muhammed’e Kız İstedi

Göç İdaresi, Afrikalı Muhammed’e Kız İstedi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2002 Haber Sitesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 533 02 62 Faks : 0212 210 34 00