Tıp Fakültesi Öğrencilerine “Tanışma Toplantısı” Düzenlendi

Tıp Fakültesi Öğrencilerine “Tanışma Toplantısı” Düzenlendi
SANKO Üniversitesi tarafından 2017-2018 Akademik Yılında tıp fakültesinde eğitim gören birinci sınıf öğrencileri için tanışma toplantısı düzenlendi.

SANKO Üniversitesi tarafından 2017-2018 Akademik Yılında tıp fakültesinde eğitim gören birinci sınıf öğrencileri için tanışma toplantısı düzenlendi. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantı öncesi öğrencilere rozet dağıtımı gerçekleştirildi.

SANKO Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güner Dağlı, törende yaptığı konuşmada, "Artık üniversite öğrencisi oldunuz ve tıp fakültesinde eğitim alıyorsunuz. Sizler de, aileleriniz de ne kadar övünseniz az" dedi. Öğrencilerin bugüne kadar öğrendikleri pek çok bilgiyi unutacağını, tıp fakültesinin ilk yıllarında da öğrenilenlerden unutacaklar olduğunu belirten Prof. Dr. Dağlı, "Bizler de unutuyoruz. Ancak bizlerin sizlere verdiği bilgileri, unutsanız bile, gölgesi, yanlış yapmanızı engelleyecektir" şeklinde konuştu.

"Üniversite eğitimi sırasında pek çok yeni bilgiye ulaşacaksınız. Hatta bir süre sonra yeni bilgiler üretir hale geleceksiniz" diyen Prof. Dr. Dağlı, "Bunun için yönetim olarak bizler ve akademik kadromuz elinden gelen çabayı göstermeye hazırız. Ancak üniversitede farklı bilgi kaynaklarıyla da karışılacaksınız. Önemli olan bu bilgi kaynaklarını akıllıca kullanılabilmeniz. İnsanların hayatlarını şekillendiren kavşaklar vardır. En önemli kavşaklardan birini geçtiniz. Altyapı konusunda bizler üstümüze düşeni yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Bilgiye ulaşabilme konusunda, yabancı dil eğitimine de aynı hassasiyetle yaklaşmanız lazım. Çünkü bugün dünyanın kabul ettiği bilim dili İngilizce.Hayatınızın bundan sonrasında ekip olarak çalışacağınızı unutmayın. Doktor da olsanız hastanede çalışan ekibe mutlak suretle ihtiyacınız olacaktır. Başarılı olmak istiyorsanız, ekip ruhu oluşturmaya çalışın. Üniversitede eğitim süreci farklıdır. Kendinize daha fazla zaman ayırırken, akademik düşünmeyi, yaşamda farklı düşünceler ve renkler olduğunu, bunlara hoşgörüyü öğreneceksiniz. Eleştirel bakış açısıyla birlikte, en önemlisi kendinizi tanımayı öğreneceksiniz. Çıktığınız bu yolda bizler sizlere rehber olabilmek için her türlü fedakarlığa hazırız, yeter ki bizlere ulaşın. Sizler için en iyisini, en güzelini yapmaya bu vatana, bu aziz millete daha başarılı kılmak için elimizden geleni yapmaya söz veriyoruz. Yeter ki sizler de elinizden geleni yapacağınıza söz verin. Hepiniz tekrar hoş geldiniz" ifadelerini kullandı.

"Çok şanslısınız"

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Salih Murat Akkın da, "Önce hepinizi zorlu sınav dönemindeki başarınızdan dolayı kutlamak istiyorum. Aramıza katıldığınız için teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine başladı. SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak, 2014 yılında ilk öğrencilerle yola çıktıklarını anlatan Prof. Dr. Akkın, bugün o öğrencilerin üniversite hastanesi kliniklerinde staj eğitimlerini gördüklerini söyledi. Türkiye'de, 84 tıp fakültesi ve 75 bin tıp öğrencisi bulunduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Akkın, "Hiç alçak gönüllüğe gerek yok çünkü çok şanslısınız. Birkaç noktadan bunu değerlendiriyorum birincisi, bugün birçok tıp fakültesinde öğrenci sayısı çok yüksek ama sizler görece uygun eğitim ortamında optimal eğitim alabilme sayısını taşıyorsunuz. Bu bizler açısından da kendiniz açınızdan da önemli. Özellikle uygulamalı, birebir beceri eğitiminde sayı çok önem taşıyor. Geleneksel olarak usta - çırak ilişkisi olan tıp eğitiminde işte bu son aşama çok önemli. Bizde bunu çok önemsiyoruz. İkinci şanslı olduğunuzu düşündüğüm nokta SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kuruluşumuzdan bu yana uluslararası ölçütlere göre en ileri düzeyde bir tıp eğitimi programı uyguluyoruz. Sizde bu programın içine gireceksiniz. Dikey entegrasyon dediğimiz hemen hemen ilk sınıftan teorik daha sonra da uygulama şansını bulacağınız klinik eğitim bir arada yürüyecek. Yine çok önemli bir avantaj olduğunu düşündüğüm, klinik eğitimi yürüttüğümüz Türkiye'de sayılı büyüklükte ve tam donanıma sahip olan Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nin varlığı. Amaçladığımız eğitim modelini çok daha rahat,optimal şartlarda uygulamamızı sağlıyor" ifadelerini yer verdi.

"Bir başka şanslı olduğunuzu düşündüğüm nokta gerçekten de birçok farklı köklü üniversitemizden bir araya gelmiş çok deneyimli bir öğretim kadrosuna sahip olmamız" diyen Prof. Dr. Akkın, "Hocalarınız kendi alanlarında çok değerli birikimlere sahipler. Ve yine bir başka şans her türlü sorununuzda ulaşabileceğiniz, kapılarımızın açık olduğu bir ortama sahipsiniz. Bu sadece bizde değil, Sağlık Bilimleri Fakültemizde de böyle. Sizleri tekrar içtenlikle kutluyorum. Aramıza hoş geldiniz. 2017- 2018 eğitim öğretim yılının hepimiz için hayırlı uğurlu olmasını ve başarılı geçmesini diliyorum" diye konuştu.

Toplantıya Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Metin Bayram, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Toplu fotoğraf çekiminin ardından düzenlenen kokteylle program sona erdi.

Tıp Fakültesi Öğrencilerine “Tanışma Toplantısı” Düzenlendi

Tıp Fakültesi Öğrencilerine “Tanışma Toplantısı” Düzenlendi

Tıp Fakültesi Öğrencilerine “Tanışma Toplantısı” Düzenlendi

Tıp Fakültesi Öğrencilerine “Tanışma Toplantısı” Düzenlendi

Tıp Fakültesi Öğrencilerine “Tanışma Toplantısı” Düzenlendi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.