Bütçe Görüşmelerinde Milletvekilleri Birbirlerine Girdi

Bütçe Görüşmelerinde Milletvekilleri Birbirlerine Girdi
TBMM'de 2016 yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner CHP sıralarına doğru yürüdü.

TBMM'de 2016 yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde tartışma yaşandı.

2016 yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinin devam ettiği TBMM Genel Kurulu'nda tartışma yaşandı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın konuşmasından sonra söz alan Başbakan Yardımcısı Yıldırım Türkeş, "Onun (Tanju Özcan) babası rahmetliye çok sataşmıştı. Siyaseten benim yaptığımı Tanju Bey'in çocukları anlayacaktır. Türk Dil Kurumu'nun ilk başkanı Samit Rıfat'tır. Agop Dilaçar ilk genel sekreterdir ve hiç başkanlık yapmamıştır" dedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ben gidiyorum, Türkiye'de çok şey yaşanacak" sözlerine işaret ederek, "Türkiye adeta taziye evine döndü. Yürüyen savaşta saray savaşıdır" diye konuştu. Baluken, Rıza Zarrab'ın 7.5 milyon liraya aldığı evin fotoğraflarını gösterdiğinde AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, tekrar söz alarak, "Ben kurum önemsiz demedim. Kurumun bağlı olduğu kişi bizim nazarımızda önemsiz dedim. Benim babamla ilgili güzel tespitte bulundu. Benim babamın hayatı siyaseten babanızın siyasi hayatıyla mücadele halinde geçti. Babam siyasi hayatta rahmetli Türkeş'i karşısında olduğu, babanızı tutarlı bulduğu için her zaman rahmetle andı ve Fatiha okumayı bildi. 20-30 yıl sonra size hitap etiğim gibi sizi anlayacak" dedi.

Özcan'ın hakaret içeren sözleri üzerine ise AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner CHP sıralarına doğru yürüdü. Tartışmanın büyümesi üzerine TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı oturuma ara verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum