Büyük Maçların Golcüsü Nwakaeme

Büyük Maçların Golcüsü Nwakaeme
Trabzonspor'un Hapoel Beer Sheva'dan kadrosuna kattığı Anthony Nwakaeme, İsrail'de oynadığı dönemde de hep büyük maçlarda sahneye çıktı. Galatasaray maçında 2 gol, bir asistle yıldızlaşan Nwakaeme, geçen yıl İsrail'de 14 gol kaydetti.
Trabzonspor'un Hapoel Beer Sheva'dan kadrosuna kattığı Anthony Nwakaeme, İsrail'de oynadığı dönemde de hep büyük maçlarda sahneye çıktı.

Galatasaray maçında 2 gol, bir asistle yıldızlaşan Nwakaeme, geçen yıl İsrail'de 14 gol kaydetti. Skorer oyuncu bunların 9'unu zorlu rakipler karşısında attı. Maccabi Tel Aviv, Beitar Jerusalem, Maccabi Haifa gibi ligdeki zorlu maçların yanı sıra, Avrupa kulvarında Honved, Ludogorets, Maribor, Viktoria Plzen maçlarında da fileleri havalandırdı.

2016-17 sezonunu toplamda 17 golle geçen Nijeryalı forvet, o dönem İtalyan devine attığı golle öne çıktı. Inter'i yıkan golü atan Nwakaeme, Avrupa Ligi'nde İstanbul'daki maçta Beşiktaş filelerini de havalandırdı. Bu iki golün yanı sıra İsrail'in iyi ekiplerine karşı da yedi gol kaydetti. Önceki sezonlarda da benzer bir performans gösteren futbolcu, alışkanlığını sürdürerek, Süper Lig'e de büyük bir maçta goller atarak başladı.

Nwakaeme'nin transferinde Trabzonspor'un eski teknik direktörü Şota Arveladze'nin etkisinin bulunduğu da ortaya çıktı.

Hapoel Beer Sheva'dan transfer edilen futbolcu için İsrail Ligi'nde görev yapan Gürcü teknik adamla konuşan bordo-mavililer, Şota Arveladze'nin olumlu düşünceleri sonrasında transfer etme kararı aldı.

Manidar bulundu

Nwakaeme'nin Galatasaray'a iki gol atması, uzun yıllar futbol hayatını sürdürdüğü İsrail'de geniş yankı uyandırdı. Beer Sheva'nın henüz kendisinin yerini dolduracak bir transfer yapamadığına dikkat çekilen haberlerde, sezonun en önemli maçı gösterilen Maccabi öncesi eski forvetlerinin patlama yapması 'Manidar' olarak nitelendirildi. Beer Sheva taraftarının futbolcunun gitmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğu ve futbolcunun Türkiye'deki iyi performansının bu duyguyu körüklediği öğrenildi.

Milli beklenti

Anthony Nwakaeme'nin İsrail'in büyük kulüplerinin transfer listesinde olduğu öğrenildi. Buna karşın Trabzonspor'un yolunu tuttu. İyi performansına karşın Nijerya'nın Milli Takım kadrosuna alınmayarak hayal kırıklığı yaşayan oyuncunun, bordo-mavili ekipteki futboluyla Afrika Uluslar Kupası kadrosuna gitmek istediği dile getirildi.

İLGİLİ VİDEO


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.