Büyükşehir Meclisi’nde 1. Oturum Tamamlandı

Büyükşehir Meclisi’nde 1. Oturum Tamamlandı
Manisa Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün başkanlığında gerçekleştirildi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisin 1. Oturumunda 54 madde görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler görüşülmek üzere komisyonlara gönderildi. Meclisin 2. Oturumu 14 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirilen Mart ayı meclis toplantısının 1. Oturumu Kültür Merkezi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

AHMET CÜLEN MECLİS ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİ

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde hafta içinde istifa eden Demircili meclis üyesi Hüseyin Akkurt, MHP sıralarındaki yerini aldı. Meclis toplantısı öncesinde Başkan Ergün, Ahmet Cülen'in meclis üyeliğinden istifa ettiğine dair dilekçesini meclis üyeleriyle paylaştı. Toplantı öncesinde temeli atılan Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili olarak meclis üyelerine bilgi veren Başkan Ergün, tesisin 24 ay iş süresi olduğunu belirterek, "Ancak şu an itibari ile 4 ay önceden gidiliyor. Tesisin süresinden önce bitirilmesi noktasında çalışmalarımız var. Tesis tamamlandığında Şehzadeler ve Yunusemre ilçeleri ile birlikte Turgutlu, Ahmetli ve Salihli ilçelerini de hizmet verecek kapasitede olacak" diye konuştu.

İLK OTURUMDA 54 MADDE GÖRÜŞÜLDÜ

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 1. Oturumunda 54 madde görüşüldü. Bazı maddeler değerlendirilmek üzere komisyonlara sevk edilirken, mecliste Büyükşehir Belediye personelinin toplu ulaşım araçlarından indirimli faydalanması ile ilgili konu gündeme geldi. Bu konuda söz alan AK Parti Grup Başkanı Zülfikar Gürcan, toplu taşıma araçlarından sadece Büyükşehir değil ilçe belediye personellerinin de indirimli faydalanması noktasında görüş bildirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise konu ile ilgili belediyelerin yetkili olmadığını belirterek, ilçe belediyelerinin kooperatifler ile yapacağı görüşmelerin ardından bunun sağlanabileceğini söyledi.

YUNUS EMRE TÜRBESİ MEYDAN DÜZENLEMESİ KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLECEK

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Kula'da Tabduk Emre ve Yunusemre türbesine ziyarete gelenlerin kullanabileceği, Emre köyünde yaşayan halkın ürünlerini sergileyebileceği ve Kadir gecesi gelen ziyaretçilerin ihtiyaçlarına yönelik çeşitli etkinliklerin yapılabileceği meydan ile ilgili projesi de Mart ayı meclisinde görüşüldü. Bölgede 10 bin metrekare tarla vasfı taşıyan alanın satın alınması ile ilgili madde söz alan AK Parti Grup Başkanı Zülfikar Gürcan ücretin yüksek olduğunu söyledi. MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, maddenin ara komisyona gönderilmesi ve yapılacak olan toplantıda alana yapılacak projenin de sunumuyla birlikte karar verilmesi talebinde bulundu. İlgili maddede söz alan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'da ücretin yüksek olmadığını ara komisyonda görüşülecek maddenin bekletilmeden biran önce onaylanması gerektiğini söyledi. İlgili madde daha sonra oy birliğiyle komisyona gönderildi. Görüşülen maddelerin ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 14 Mart Pazartesi günü yeniden toplanmak üzere meclisin 1. Oturumunu sonlandırdı.

Büyükşehir Meclisi’nde 1. Oturum Tamamlandı

Büyükşehir Meclisi’nde 1. Oturum Tamamlandı

Büyükşehir Meclisi’nde 1. Oturum Tamamlandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.