Büyükşehir’den Okullara Robotik Kodlama Eğitimi

Büyükşehir’den Okullara Robotik Kodlama Eğitimi
Kocaeli Bilim Merkezi tarafından öğretmenlere verilecek olan robotik kodlama eğitimi öncesinde proje bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kocaeli Bilim Merkezi tarafından öğretmenlere verilecek olan robotik kodlama eğitimi öncesinde proje bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kocaeli Bilim Merkezi, "iklim değişikliği alanında kapasitenin geliştirilmesi" hibe programı kapsamında çalışmalar yapıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, "Kocaeli Sera Gazı Envanteri ve İklim Değişikliği İnisiyatifi" ile hibe almaya hak kazandı. Bu kapsamda projenin eğitim ayağı olarak Bilim Merkezi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalandı. Yapılan protokol anlaşmasına göre, seçilen ortaokul ve liselere robotik laboratuvarı kurulacak. Laboratuvarların kurulmasından sonra okullarda verilecek olan robotik kodlama eğitimi için, seçilen okulların öğretmenlerine robotik kodlama eğitimi verilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile robotik ve kodlama alanında çalışma yapan 12 ilçeden 6 ortaokul ve 6 lise belirlendi. Belirlenen okullarda bu eğitimi verecek öğretmenlere Bilim Merkezi'nde 20 saatlik robotik kodlama eğitimi verilecek. Verilecek eğitimler öncesinde öğretmenlere Bilim Merkezi'nde proje hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Proje kapsamında seçilen okullara robotik kodlama laboratuvarı kurulurken, ikişer dizüstü bilgisayar verilecek. Okullarda robotik kodlamanın yaygınlaşması amaçlanırken aynı zamanda çevresel alanlarda buluşlar yapmaları sağlanacak.

Kocaeli Bilim Merkezi'nde verilecek olan 20 saatlik robotik kodlama eğitiminin ardından, öğretmenler aldıkları eğitimleri okullarındaki laboratuvarlarda uygulamalı olarak öğrencilerine aktaracaklar. Daha sonra öğrenciler tarafından oluşturulacak projeler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Nisan çocuk şenliği için yapılacak etkinliklerde sergilenecek. Üretilen projeler arasında jüri tarafından faydalı görülen projeler ödüllendirilecek.

Büyükşehir’den Okullara Robotik Kodlama Eğitimi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.