Caddeye sahabe ismi yerine terör destekçisinin isminin verilmesi valilikten döndü

Caddeye sahabe ismi yerine terör destekçisinin isminin verilmesi valilikten döndü
HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Silvan yolu üzerinde bulunan İyaz bin Ganem’in ismini, daha önce terör suçundan ceza alan doktorun ismi ile değiştirme kararı valilik tarafından reddedildi.

İçişleri Bakanlığınca kayyum atandığı dönemde, Sur ilçesinde açılan bir caddeye İslam komutanlarından İyaz bin Ganem'in adı verildi. Yerel seçimlerin ardından belediye yönetimi HDP'li başkana geçti. HDP'li belediye yönetimince 19 Haziran'da alınan meclis kararı ile İyaz bin Ganem'in isminin verildiği caddenin adının değiştirilmesi kararlaştırıldı. Caddeye, 5 yıl önce hayatını kaybeden ve terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası alan doktor İlhan Diken'in adının verilmesi kararlaştırıldı.

Alınan karar sonrası Diyarbakır Valiliği'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, "15 Aralık 2017 tarihinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan kararla, Sur ilçesi Kıtılbıl Mahallesi, Hayati Avşar Caddesi'nden başlayıp, Dicle Üniversitesi öğrenci yurdundan AZC 3. etap vadi evlerine doğru çıkan 24 metrelik yola, 639 yılında Diyarbakır'ın İslam orduları tarafından fethedilmesini ve İslam topraklarına katılmasını sağlayan ordu komutanı ve aynı zamanda sahabe olan İyaz bin Ganem ismi verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.