Kurtuluş Savaşı Destanı Çankaya’da Anıtlaştı

Kurtuluş Savaşı Destanı Çankaya’da Anıtlaştı
Çankaya Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 79. ölüm yıl dönümünde tarihe ışık tutan bir projeyi yaşama geçirdi.

Çankaya Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 79. ölüm yıl dönümünde tarihe ışık tutan bir projeyi yaşama geçirdi. Atalarımızın verdiği bağımsızlık mücadelesini anlatan rölyeflerin, Türk bayrağının ve Atatürk Anıtı'nın yer aldığı özel temalı "Kurtuluş Savaşı Parkı", görkemli bir törenle halkın hizmetine sunuldu.

Kurtuluş Savaşı Parkı'nın açılışına Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in yanı sıra eski bakanlardan Abdülkadir Ateş, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sanatçı Zafer Mutlu'nun seslendirdiği Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan mini konserin ardından bir konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, "Büyük Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümü. Ama 79 yıl geçmesine rağmen Atatürk hala bizim aramızda, hala içimizde. Çünkü onun düşüncelerini, onun devrimlerini yaşatan milyonlarca Mustafa Kemal var" dedi.

Taşdelen: "Yine Mustafa Kemal'in, yine Cumhuriyetin yanındayız"

Mustafa Kemal'in yanında onunla birlikte canını hiçe sayarak mücadele eden kahramanlar olduğunu belirten Taşdelen, 1920 yılında Mecliste mücadele eden büyük dedesi Dersim Milletvekili Diyap Ağa'dan bahsetti. Taşdelen, Diyap Ağa'nın Yunan kuvvetlerinin Polatlı'ya kadar geldiğinde olağanüstü toplanan Mecliste "Düşman çok yakın, Meclisi Kayseri'ye taşıyalım mı?" diyenlere karşı, "Ben buraya kaçmaya değil, gerekirse ölmeye geldim" sözlerini söyleyerek mücadeleye büyük destek verdiğini hatırlattı. Taşdelen, "O günkü Diyap Ağa gibi bizler de bugün yine Mustafa Kemal'in yanındayız, yine Cumhuriyetin yanındayız" dedi.

"Hiç kimsenin gücü Mustafa Kemal Atatürk'ü unutturmaya yetmez. Bu ülkenin sokaklarında milyonlarca Mustafa Kemal var" diyen Taşdelen sözlerini, "Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal bir devlettir. Bayrağımız ay yıldızlı bayraktır, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'tür" ifadeleriyle tamamladı.

Parktaki eserlerin sahibi heykeltıraş Sait Rüstem, Taşdelen'e Atatürk heykelinin modelini armağan etti.

Kurtuluş Savaşı temalı park

Ana girişinde bulunan 320 metrekarelik tören alanıyla ziyaretçileri karşılayan park, Kurtuluş Savaşı'nı betimleyen anıtıyla dikkat çekiyor. Tören alanının etrafını saran duvarlar bağımsızlık savaşının anılarını rölyeflerle görsel olarak ziyaretçilere sunuyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün 5 metrelik anıt heykeli ve göndere çekilmiş Türk bayrağı ile tamamlanan tören alanı, adeta Kurtuluş Savaşı'nı yeni nesillere anlatacak açık hava müzesi niteliği taşıyor.

Toplam alanı 4 bin 144 metrekare olan park, 2 bin 108 metrekare yeşil alana sahip. Yaklaşık 2 bin bitki ve çiçekle süslenen Kurtuluş Savaşı Parkı'nın oturma birimleri, aydınlatma elemanları gibi tüm donatıları da alanla bütünleşik tasarımlardan oluşuyor. Çayyolu Mahallesi 2432. Cadde ile 2679. sokakların kesişiminde bulunan parkın çocuk oyun alanı ve koşu yolu da bulunuyor.

Kurtuluş Savaşı Destanı Çankaya’da Anıtlaştı

Kurtuluş Savaşı Destanı Çankaya’da Anıtlaştı

Kurtuluş Savaşı Destanı Çankaya’da Anıtlaştı

Kurtuluş Savaşı Destanı Çankaya’da Anıtlaştı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.