Çanakkale'deki Depremin Hasar Tespit Çalışmaları Başladı

Çanakkale'deki Depremin Hasar Tespit Çalışmaları Başladı
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen depremin ardından oluşan hasar ve ziyanın ortadan kaldırılması için çalışmalara gün doğumu ile başlandı.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen depremin ardından oluşan hasar ve ziyanın ortadan kaldırılması için çalışmalara gün doğumu ile başlandı. Sabah erken saatlerden itibaren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik elemanlarından oluşan 8 ekip, köylerde ön hasar tespit araştırmalarına başladı. Ayvacık Belediyesi de görevlilere teknik ekipman desteğinde bulunuyor.

HASARLI EVLERE GİRİLMEMESİ İÇİN UYARILAR YAPILDI

Çevre il ve ilçelerde de hissedilen 5 büyüklüğündeki deprem, merkez üssü Tartışık köyünde meydana geldi. İlk sarsıntının ardından sokağa dökülen vatandaşlar deprem şokunu atlatmalarının ardından evlerini kontrol etti. Yapılarında çatlak ya da yıkım olanlar köy muhtarlıklarına bilgi verdi. Camilerden yapılan anonslarda ise hasarlı evlere girilmemesi uyarılarında bulunuldu.

TEKNİK EKİPLER ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Geceyi evlerinin önünde yaktıkları ateşin başında ve Ayvacık Belediyesi tarafından ilçe merkezinde kurulan çadırlarda geçiren vatandaşlar gün doğumuyla evlerini kontrol etmeye gitti. Sabah erken saatlerden itibaren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik elemanlarından oluşan 8 ekip, köylerde ön hasar tespit çalışmalarına başladı. Ayvacık Belediyesi de görevlilere teknik ekipman desteğinde bulunuyor.

PSİKOSOSYAL DESTEK EKİPLERİ OLAY YERİNDE

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün 'Psikososyal Destek Ekipleri' ise olay bölgesinde çalışmalarına başladı. Çalışmalar İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi (AADYM) tarafından koordine ediliyor.

KIZILAY SEYYAR ARAÇLARIYLA HİZMET VERECEK

Öte yandan, Türk Kızılay'ı tarafından Ayvacık'a gönderilen seyyar ikram araçları da öğle yemeği itibarıyla hizmet vermeye başlayacak.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.